A szeretetnek rengeteg színe van…


“Hogy a szeretet rengeteg árnyalata és mélysége közül melyik pendül meg Benned egy másik ember mosolyától, az minden titkaid legnagyobbika. Hogy Te hogyan visszhangzol egy másik lélekben, az pedig már az ő kincse.
Vannak mulandó dallamok, vannak időtlenek, vannak harsogók és vannak szelíden jólesők. Vannak, amik nagyzenekarral robbannak az életedbe, mégis csak a visszhang marad utánuk és vannak, amelyek halkan zengőn örökre a Te zenédbe fonódnak. Bárhogy is szeretsz valakit, vigyázz a dallamra, amit Benned ébreszt és vigyázz arra, akitől ezt a csodát kaptad. Lehet, hogy változol, lehet, hogy ő változik, lehet, hogy a szeretet változik, de a kapcsolat, a kapcsolódás, ami életed egy pontján rezonált bennetek, az örökre megmarad.
A szeretetnek rengeteg színe van. Mindegyik értékes. Mindegyik kötelez. Mindegyik kapcsolat és mindegyik örök nyomot hagy. Mindegyik csodálatos és mindegyik felelősség.
Ha van egy dallam, ami eszedbe jut ezeket a sorokat olvasva, ha rég nem hallottál egy barátról, egy kedvesről, egy testvérről, egy szülőről csak hívd fel és kérdezd meg, mi újság vele.” –
Gosztolai Géza