Arkangyalok kristályai

A Vénusz őrzője Haniel Arkangyal – ha szeptember 23. – október 22. között születtél  közvetetten Rád is vigyáz.

Haniel, a Vénusz és a Mérleg, valamint a Bika jegyek ura.

Napja a péntek. Azt mondják ő az egyik legszebb angyal, ő felel a bájért, a szépségért, a harmóniáért, a zenéért, a vonzalomért és a szerelemért. Segít a fájdalom enyhítésében, a szerelmesek kibékítésében és a családi kötelékek erősítésében.
Eleme a levegő, féme a réz, száma a hetes, színei a rózsaszín és a zöld. A Hagielhez köthető állatok a szarvasok, a nyulak, a galambok, a fecskék és a pillangók.
A vele kapcsolatban álló istenségek: Vénusz, Afrodité és Ishtár. Ő a zenészek, a színészek, a diplomaták, követek és tervezők védőangyala. Úgy tartják, hogy nevének puszta említése is véd a gonosz hatásoktól.

Holdkő

Haniel Arkangyal nevének jelentése: Isten dicsősége, Isten kegyelme. Abban segít, hogy mindent a maga teljességében éljünk meg. Felszínre hozza rejtett adottságainkat, és segít csiszolni rajtuk.
Haniel támogatásával képesek leszünk értékelni természetes ciklusainkat, hangulatainkat és életritmusunkat. Segít, hogy elfogadjuk magunkat mindenestül, jó tulajdonságainkkal, kellemetlen vonásainkkal és árnyoldalunkkal együtt. Forduljunk hozzá, ha bizonytalanok vagyunk magunkban, vagy bánt valami.

Haniel erősíti az önbecsülésünket, hogy meglássuk, mennyire csodásak vagyunk. És még segíthet: A higgadtságban, Hold-energiában, gyógyító képességekben, kecsességben, látnoki képességek, első sorban tisztánlátásban.
Aurája: kékesfehér, mint a telihold ragyogása. Köve: Holdkő.