Aszpirin helyett mazsola

A mazsola jótékony hatásai

Az aszpirin fő hatóanyaga az acetilszalicil-sav, amely körülbelül 20 perccel a vérbe kerülés után szalicilsavra bomlik le. Ugyanez a szalicilsav viszont számos gyümölcsben, zöldségben, gyógynövényben és fűszerben megtalálható, igaz, jóval egészségesebb, szerves formában.
Aszpirin helyett kapj be néhány szem mazsolát!

Az aranymazsolát a mazsolák királynőjének is hívják. Édes, nagyszemű, különleges ízű.
Antioxidáns hatással bír, számos vitamin- és ásványi anyag forrása. Segít a méregtelenítésben, támogatja látásunkat. Gazdag káliumban, magnéziumban, vasban és szinte az teljes B-vitamincsaládot tartalmazza, emellett A-vitamint, béta-karotint is. Az aranymazsola mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek.
A magnéziumnak hála, felveszi a harcot a fáradtsággal, kimerültséggel.  Káliumtartalma gátolja a bőrön a ráncok, szarkalábak kialakulását, vastartalma segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában.
Fogyasztása csökkenheti a koleszterinszintet, segítheti az emésztést, természetes rosttartalmánál fogva. Csökkentheti a savasodást, védi a szervezetet az izületi gyulladásoktól és a köszvény kialakulásától.
Magas kálium- és magnéziumtartalma miatt a vesebetegek számára orvossal konzultálva ajánlott fogyasztása!
Egyetlen szépséghiba: A színének megőrzése érdekében kén-dioxiddal tartósítják.
A mazsolán és a szőlőn kívül elsőrangú szalicilforrás – azaz fájdalomcsillapító – például a málna, a sárgabarack, a fekete áfonya, a cseresznye, az aszalt szilva, a narancs, a brokkoli, az édesburgonya, az uborka és a spenót.  – Zöld újság

Nekem nagy kedvencem – szeretettel ajánlom. Léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó-life coach
tarot mester-jós
energiagyógyász
angyal-és gyászterapeuta
léleklátó médium, spiritiszta-orákulum

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu