Csakrák vonzásában

A valódi isteni vezettetés sohasem hibázhat, nem okoz bűntudatot, nem mondja,hogy valaki igaz vagy hamis, jó vagy rossz.
Az Angyalok mindig olyan megoldást keresnek. Amelyben mindenki nyer. Előfordul azonban, hogy kivezetnek bennünket kapcsolatokból, és becsukják a kaput olyan barátságok felé, melyek már megszolgálták céljaikat. Egy kapcsolat befejezése félelmet kelthet bárkiben, de azokban, akik spirituális úton járnak, külön bűntudatot is ébreszthet. „Segítenem kellene az embereket, és szeretetteljesnek kellene lennem” – gondoljunk aggodalmasan. „Elhanyagolom a barátomat, ha kevesebb időt töltök vele?” Dönthetünk úgy, hogy kevesebb időt töltünk régi barátainkkal, és többet életünk új szereplőivel. Ez nem jelenti azt, hogy ítélkezzünk, kritizálunk, vagy magára hagyunk valakit. Nem válunk sznobbá, és nem szigeteljük el magunkat. Csak engedjük, hogy a vonzás spirituális törvénye vezessen bennünket.

Olyan emberekhez vonzódunk, akiknek gondolkodásmódja a miénket tükrözi. A barátságok a közös érdeklődési körön alapulnak. Ahogy életstílusunk változik, természetes, hogy embereket keresünk, akikkel megoszthatjuk mindezt. Még mélyebb, metafizikai szinten, tudatunk befolyásolja testünk energiaközpontjait, melyeket „csakráknak” hívunk. Minden csakra egy-egy élet-területhez kapcsolható.

 

 

Amelyik életterületünkre a legtöbbet gondolunk, az a csakránk stimulálódik, és mint egy radarral, megtaláljuk azokat az embereket, akik hasonlóan gondolkodnak.

Az Angyalok elmondták, hogy csakráink energia hullámokat bocsátanak ki,amelyek úgy működnek, mint egy szolárrendszer.
Ha találkozunk hozzánk hasonló energiarendszerű emberekkel, az ő energiáik jó érzést okozva sugároznak vissza ránk. Ekkor vonzódni kezdünk hozzájuk, és jóleső meglepetéssel vesszük észre,hogy érdeklődési körünk megegyezi.
Ha például a legtöbbet a pénz, és a biztonság foglalkoztat bennünket, akkor ez az első csakránkra lesz hatással. Ezt Gyökér csakrának nevezik, és a gerinc alapjánál található. Mágnesként fogjuk vonzani azokat az embereket baráti körünkben, akik szintén az anyagiak és a biztonság miatt aggódnak.

 

A második a szakrális csakra, a test dolgaival kapcsolatos. A farkcsont és a köldök között helyezkedik el félúton. Fizikai problémákkal küzdő emberek, a súlyukkal rögeszmésen foglalkozók, egészségmániások, vagy-függők szakrális csakrája nincs egyensúlyban. Olyan emberekkel barátkoznak, akiknek hasonló problémáik vannak.

 

A harmadik csakrához, a napfonat tartozó terület a hatalommal és irányítással kapcsolatos rögeszmék és félelmek. Ez a csakra testünk középpontán helyezkedik el, a köldök mögött. Ha sokat törjük ilyesmin a fejünket, olyan embereket vonzunk
magunkhoz, akik szintén ilyeneken gondolkodnak.

 

A három alsó csakrákhoz földi problémák sorolhatók.

 

A negyedik, a szívcsakra az első a magasabb szintű témákhoz tartozó csakrák közül. Nem véletlen, hogy a spirituális csakrák a test felső részén találhatók. A szívcsakra a mellkasban található és ide tartozik a szeretet. Az olyan embereket,akik szeretetteljes tevékenységeket folytatnak, mint amilyen az odaadás, a megbocsátás, a lélektársi kapcsolatok, szívközpontú embereknek nevezik. Ők gyakran vonzzanak életükbe más szeretetteljes embereket.

 

Az ötödik csakra az ádámcsutka területén található és torok csakrának hívják. A kreatív önkifejezés és kommunikáció energiáját hívják segítségül. Ezt a csakrát különösen stimulálja az a fajta teljesség, amikor mindig arra törekszünk, hogy szavaink és tetteink híven tükrözzék belső igazságunkat. Ha ezekre a témákra
koncentrálunk, ilyen embereket vonzzunk magunkhoz.

 

A harmadik szem a hatodik csakra, ami a spirituális látás és látomások csakrája. Aki sokat vizualizál vagy meditál, vagy természetes képessége a tisztánlátás annak ez a csakrája nyitva van. Ilyen érdeklődésű embereket is vonzzanak magukhoz.
A fülcsakrák, amik közvetlenül a szemöldök fölött helyezkednek el, jobb és bal oldalon, a Szellem hangjának meghallásához tartoznak. Azok, akik csendben meditálnak, és ráhangolódnak az égi üzenetekre, stimulálják fülcsakráikat, és
hasonló embereket vonzzanak magukhoz.

 

A fejtetőn található korona csakra, ami akkor aktiválódik, ha az illető ráébred, hogy mindannyian egyek vagyunk egymással és Istennel. Az ilyen tudatállapotú emberek természetes módon vonz magához spirituális úton járókat.
Mondjuk, hogy a múltban gondolataink túlnyomórésze földi kérdések körül forgott,minta a pénz iránti aggodalom vagy a szexuális rögeszmék. Baráti körünk hasonlóan gondolkodott. Azután felébredtünk a spirituális úton, aminek hatására spirituális témákról kezdtünk olvasni és meditálni. Ezzel együtt csakra-energiánk megindult fölfelé. Most már nem az első (pénzzel kapcsolatos), esetleg a harmadik becsvággyal, a hatalommal kapcsolatos csakránkból működünk, hanem a negyedik (szeretet) vagy az ötödik (igazság) csakránkból.
Miután ez a változás végbe ment, természetes módon elveszítjük vonzódásunkat azok iránt, akik úgy, mint mi korábban, alsó csakráikra fókuszálnak. Vágyódni kezdünk olyan emberek után, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak és be is hívjuk őket életünkbe.

A vonzás törvénye által – amíg elvárásaink pozitívak – új, hasonló tudatú emberek fognak életünkbe lépni.
Forrás: Dr Doren Virtue: Angyalokkal gyógyítás