Egészséges ételek ősszel is!

Sajt és a gyümölcsök

Készíts sajttálat a kellemes őszi estékhez – baráti bulikhoz, kerti partikhoz is.  A kemény fajták aromája mellé, mint a parmezán, cheddar vagy ementáli, a sárgabarack, a szőlő, az olajbogyó, illetve a füge passzol. A lágy sajtok között népszerű brie és camembert állagához pedig az aszalt datolya vagy a mazsola illik.
A pikáns ízeket kedvelő vendégeid tetszését biztosan elnyeri a roquefort vagy a gorgonzola és a mangó, körte, szőlő, datolya párosa. A gyümölcsökön túl ízletes lekvárok vagy méz szintén helyet kaphatnak az asztalon.  Leginkább a lágy sajtokat részesítem előnyben, idén a  brie a lett a kedvencem.  Íme egy könnyed recept!

Szőlős saláta camembert sajttal

Elkészítés: A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk, és azonnal megcsepegtetjük citromlével. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, esetleg kettévágjuk, kimagozzuk. A salátát leveleire szedjük, leöblítjük, szárazra rázzuk. A sajtot vékony szeletekre vágjuk.
A mézet 2 evőkanál vízzel, frissen őrölt borssal és 2 evőkanál olívaolajjal kikeverjük. A salátát tányérra szórjuk, ráhalmozzuk a sajtot, a körtét, a szőlőt, és meglocsoljuk a mézes keverékkel.
Rozskenyérrel kínálhatod. Jó étvágyat hozzá!
Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó-life coach
tarot mester-jós
léleklátó médium
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta
spirituális tanácsadó-life coach

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu