Értékes, tiszta céljaid…

1. Légy konkrét!
Fogalmazd meg pontosan, mi az, amit el szeretnél érni. Például ne azt tűzd ki célul, hogy többet szeretnék keresni, hanem azt hogy pontosan mennyit, mikorra, kivel, hol, hogyan. Vagy ha egészségesebb szeretnél lenni. Rendben, konkretizáld, étkezés, mozgás. Hol, kivel, mikor? Ha fogyni szeretnél, fogalmazd meg, mennyit, hogyan, kivel, milyen módon, mikor.

2. Legyen mérhető!
Csak a mérhető cél ér valamit. Csak akkor tudod valóban kimondani, hogy elérted a célt, ha mérhetően érted el. Bármilyen mérési kritériumot használhatsz, de feltétlenül válaszold meg a következő kérdést: „Honnan fogom tudni, hogy elértem a célomat?”

3. Legyen elérhető!
Fontos, hogy olyan célt válassz, ami reális, elérhető. Ha túl magasra teszed a lécet, akkor az csalódáshoz vezethet. Némi önismeret kell hozzá, hogy belődd, mi az a szint, amit még meg tudsz valósítani. Például ha most kezdesz el életmódot váltani és mozogni, akkor ne a maratont tűzd ki, hanem egy kisebbet, amit ha elérsz, sikerélményed lesz és további motivációd a folytatáshoz. Ha túl alacsonyra teszed a célt, akkor viszont nem jelent elég kihívást és nem lesz elég húzóereje.

4. Legyen fontos!
Olyan célt tűzz ki, ami fontos neked. Ha például fogyni szeretnél, de nem érzed elég égetőnek a szükségét, akkor nem fog menni. Neked kell belülről érezni, hogy miért akarod. Amíg nem tartod elég fontosnak, addig kifogásokat fogsz gyártani és nem fog menni.

5. Adj neki határidőt!
Ha határidőt adsz a célodnak, akkor komolyan fogod venni. Akkor érezni fogod, hogy ez sürgető. Határozd meg, mikor kezded el a célt, mikorra éred el.

6. Legyen sajátod a cél!
Elsőre furán hangozhat, de ha más határozza meg a te célodat, azt nem fogod olyan komolyan venni. Például ha előírják neked, hogy nyelvvizsgáznod kell, de ez egy rád erőltetett külső nyomás, nem pedig egy belőled fakadó szándék, addig nem fog menni, mert nem tudsz vele azonosulni. Ellenben ha sajátodnak érzed a célt, pontosan tudod, hogy miért akarod, akkor sokkal jobban fogsz érte küzdeni.

Engedd meg magadnak, hogy sikeres légy!
Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó – life coach
léleklátó médium
tarot mester-jós
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu