Fincsi menü

Hideg zöldbabsaláta a nyári napokra

Hozzávaló 2 adag szerint:
30 dkg friss zöldbab

1 db laktózmentes kefir
1/2 pohár tejföl
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint foghagyma
ízlés szerint kapor
fél fej lilahagyma
friss petrezselyemzöld
1 l víz
ízlés szerint kb. 1 teáskanál olívaolaj
csipet őrölt rozmaring
csipet őrölt kakukkfű


Elkészítés : A zöldbabot feltesszük sós vízbe főzni, addig, míg még roppanós marad. Majd lehűtjük és szűrőbe lecsepegtetjük.
A kefirt és a tejfölt összekeverjük, fűszerezzük a fokhagymával, sóval, borssal, a petrezselyemmel, kaporral.
Az olívaolajat egy serpenyőbe tesszük, mikor már meleg, beleöntjük a zöldbabot és a fűszereket, egy kicsit átpirítjuk. Mikor kész, hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a dressingbe, hagyjuk egy kicsit összeérni. Minél többet áll hidegen, annál finomabb lesz. Önmagában is remek, de kínálhatsz hozzá grillezett csirkemell filét is. Jó étvágyat hozzá!
Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
léleklátó médium
tarot mester-jós
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu