Grillzöldségek – gomba

Vegán is finomat!

Itt a jó idő kezdődhetnek a kerti partik!
Grillezni leginkább húst szoktunk, de  zöldségeket is lehet, pazar ízviláguk elbűvölhet.

Grillezett barnacsiperke

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg közepes méretű barnacsiperke

1-2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 mokkáskanál chilipehely
3 kisebb ág friss rozmaring
2-3 kakukkfűág
2 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál szárított oregánó
1 db nagyobb méretű citrom
só, frissen őrölt színes bors – ízlés szerint

Elkészítés: A páchoz csavaros tetejű üvegbe öntjük az olajat, hozzáfacsarjuk a citrom levét. A rozmaring, a petrezselyem és a kakukkfű leveleit finomra aprítjuk, a fokhagymát finomra vágjuk vagy fokhagymanyomón átpréseljük. A chilipehellyel, sóval és kevés borssal együtt az olajhoz kanalazzuk. Az egészet alaposan összerázzuk.
A gombákat óvatosan megtisztítjuk a szennyeződésektől, tönkjeit eltávolítjuk. Ha túlságosan nagyok a gombafejek, félbevágjuk. Kalapjukkal felfelé tálba rakosgatjuk, a páclével meglocsoljuk, időnként megkeverjük, hogy mindenütt átjárja a pác, 15-20 percig pihentetjük.
Forró grillrácsra helyezett grilltepsiben vagy grillserpenyőben néhány perc alatt megsütjük.Ha nem kapunk barnacsiperkét, amely krémesebb, határozottabb ízekkel rendelkezik, fehér csiperkéből is készülhet. Egyszerű vinaigrette mártással locsolt, friss leveles salátával, zsenge fejes salátával, friss kenyérrel tálaljuk. Ínycsiklandó illata van, az íze pedig pazar – jó évágyat hozzá!

Léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
léleklátó médium
tarot mester-jós
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu