Gyorsan, finomat…

Kókuszos csoda!

Ha van otthon kellemesen édeskés ízű almád, remekül fel tudod használni sütés nélküli édességhez is, mézzel és keksszel golyókat gyúrhatsz belőle.
A golyók a reszelt almától extrán szaftosak lesznek, szinte csak a gyümölcs ízét fogod érezni.
Ha édesszájúbb vagy, tegyél bele mézet, de már egy egész kevés is elég lesz. A golyók “kötőanyaga” ezúttal darált keksz, de lehet darált dió, sőt, darált babapiskóta is. Már csak kókuszreszelékben kell megforgatni a golyókat és készen is vannak. Hívhatod energiagolyónak is, abból is az egészségesebb fajtának, hisz az almában rengeteg a C-vitamin és az emésztésedet is rendben tartja. Nem mellesleg egész évben kapható.
Ha kicsit édesebb ízekre vágysz, de még mindig nincs kedved sokat bíbelődni, akkor készíts puncsgolyót, amelyben az édes ízért a házi baracklekvár felel. Vigyázz, ez addiktív. Ha pedig mégis a diétásabb vonal érdekel és maradnál a kókuszos ízvilágnál, akkor ezt a cukormentes kókuszgolyót próbáld ki.


Almás-fahéjas kókuszgolyó

Hozzávalók adaghoz: 5 darab alma (Gála)
15 dkg háztartási keksz (darált)
1 kk fahéj (őrölt)
1 ek mézkókuszreszelék hempergetéshez
1 kk citromlé

Elkészítése: Az almát hámozzuk meg, kis lyukú reszelőn reszeljük le. Kicsit nyomkodjuk ki a levét, majd tegyük egy tálba. Csepegtessünk rá egy kevés citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Keverjük hozzá a darált kekszet (darált keksz helyett használhatunk darált diót is), a fahéjat és a mézet. Ha édesebben szeretjük, tehetünk még mézet hozzá. Ha még nem gyúrható, akkor öntsünk hozzá a kinyomkodott alma levéből. Ha összeállt a massza, vizes kézzel gyúrjunk belőle golyókat, majd hempergessük meg kókuszreszelékben. Tegyük 1-2 órára hűtőszekrénybe pihenni tálalás előtt.

Szuper recept, roppant ízletes finomság – én a diétás változatra szavazok. Szeretettel, léleköléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó – life coach
léleklátó médium, spiritiszta-orákulum
tarot mester-jós
energiagyógyász-angyalterapeuta

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu