Lassan megtanulod…

 

“Lassan megtanulod,  hogy nem kell reagálni mindenre, ami zavar.
Lassan megtanulod, hogy az energia, ami ahhoz kell, hogy minden nehéz dologra reagálj, valójában kimerít, és megakadályozza, hogy megláss jó dolgokat az életben.
Lassan megtanulod, ha megpróbálsz “megnyerni” bárkit, az csak idő és energiapazarlás, és csak ürességgel tölt el.
Lassan megtanulsz nem reagálni, nem azt jelenti, hogy rendben vagyok azokkal a dolgokkal, hanem azt, hogy fölé emelkedek.
Úgy döntök, hogy megtanulom belőle a leckét.
A békémet választom, mert erre van szükségem. Nincs már arra sem szükségem, hogy a környezetem mutassa nem vagyok elég jó.
Nincs szükségem veszekedésekre, vitákra hamis kapcsolatokra.
Nem irányíthatod mások cselekedeteit, de azt szabályozhatod, hogyan reagálsz, hogyan kezeled, és mennyit veszel magadra.
Lassan megtanulod, hogy ezek a csalódások és leckék, talán csak arra tanítanak, hogyan szeressük magunkat jobban.
Ezekből lesz az az erő, mely megvéd minket, mikor mások azt akarják éreztetni, hogy nem vagyunk elég jók, vagy hogy értéktelenek vagyunk.
Lassan megtanulod, hogyha reagálsz is, az nem változtat semmin, nem fognak jobban szeretni, vagy nem fog megváltozni a véleményük.
Néha jobb ha csak hagyod a dolgokat, elengeded az embereket, nem harcolsz, nem kérsz válaszokat, és nem várod el, hogy az emberek megértsék honnan jössz.
Lassan megtanulod, hogy az életet, jobb élni ha nem a körülötted lévő eseményekre összpontosítasz, hanem arra ami benned zajlik.

Dolgozz magadon, és a belső békéden, és rájössz, hogy a boldog és egészséges élet első fontos pontja, ha nem reagálsz mindenre, ami zavar.” – Mike Harrigan