Lelki béke

Mindenki egy bizonyos feladattal született a Földre, amihez a legjobb képességeket kapta. Boldog és teljes életet akkor tudunk élni, ha elfogadjuk magunkat, és megleljük saját utunkat. Önmagunkkal való megbékélés az jelenti, hogy a megváltoztathatatlan dolgokat elfogadjuk olyannak, amilyenek és életünk végig törekszünk arra, hogy a megváltoztatható dolgok tekintetében folyamatosan fejlődjünk.

A lelki béke azt jelenti, hogy jól érzem magam a bőrömben.

BELSŐ  BÉKE

Egy belső megelégedettség, hogy a saját értékrendem szerint élem az életem, azt csinálom, amit szeretek, jól végzem a dolgomat, elfogadom és szeretem magam és a környezetemet, és ez megmutatkozik a magas energiaszintemben, melyet a külvilág is érzékel.

A belső béke ott kezdődik, amikor nem engedjük másoknak, hogy kontrollálják az érzelmeinket.


„ A boldogság alapvetően attól függ, hogy mennyire vagyunk elégedettek önmagunkkal. Meghatározza még, ahogyan az egyén a helyzetekre, emberekre néz, ahogyan a dolgokat látja (pozitívan vagy negatívan). A boldogság mindig személyes dolog volt, és az is marad. Életünk olyan, amilyenné magunk formáljuk. Boldogságunkhoz szükséges, hogy megtaláljuk helyünket a földi játszótéren, és értelmét lássuk ittlétünknek. Az igazi boldogság a létezés érzékelése- egy magasabb energiaszinten -, amikor örömünket leljük abban, hogy a parkban ülve csodáljuk a fákat, hallgatjuk a madarak énekét, élvezzük a szél zúgását és a nap melegítő sugarait.” -Louis Binstock

A belső béke a körülmények fölé helyez bennünket. A legfontosabb az, hogy életünket a saját értékrendünk szerint éljük.

Gerald G. Jampolcky szerint A belső béke nem azonos a fegyelmezett viselkedéssel. Viselkedésünk mindig követi a lelki békét, ahogy a hullámok járnak a hajó nyomában. Ha minden cselekedetünknek egyetlen célja a béke, mindig tudni fogjuk, mi a teendőnk, mert csak azt kell tennünk, ami békénket óvja és elmélyíti.
A belső béke olyan erő, mely lüktet a szeretetenergiától, aminek mindig itt van az ideje, és ami itt és most érezhetővé válik, mihelyst szívvel-lélekkel megadjuk magunkat az élet áramának.

Szeretnék egy olyan világban élni, ahol béke van és szeretet!

Asajah
spirituális tanácsadó