A céklát érdemes a mindennapi étrendbe beilleszteni, mivel figyelemre méltóan gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és bővelkedik rostokban is. Egy barátnőmtől kaptam a receptet – tudja, hogy szeretek minden újat kipróbálni, megkóstolni – különleges ételeket enni. Nem vagyok mesterszakács, de azért a konyhában ‘otthon’ vagyok – a párom szerint minden finom amit készítek.
Hozzávalók:
Céklás ravioli
40 g cékla (sült)
130 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás
1 csipet só
A töltelékhez
60 g kecskesajt (natúr, zsíros, lágy sajt)
60 g ricotta
1 szál újhagyma zöldje
só
bors – fekete (tört)
A tetejére
4 evőkanál vaj (olvasztott)
A céklát aprítóval felaprítjuk, majd ha nem eléggé püré állagú, akkor botmixerrel pürésítjük.
A lisztet, tojást, céklapürét, pici sóval összedolgozzuk és tésztát gyúrunk belőle. Letakarva 30 percig pihentetjük.
Közben a ricottát, kecskesajtot, sót és borsot összekeverjük az apróra vágott újhagymával és hűtőbe rakjuk a tölteléket.
Fél óra pihentetés után lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb 1.5 mm vastagságúra a tésztát és pogácsaszaggatóval, vagy egy pohár segítségével kis kör alakú lapokat szaggatunk a tésztából.
A korongokat párba állítjuk és mindegyik pár egyik felére egy kiskanálnyi tölteléket teszünk. Megkenjük kevés tojással a széleit, rárakjuk a másik korongot, lenyomkodjuk az oldalát és villa segítségével „berácsozzuk” a raviolik széleit.
Forrásban lévő vízbe dobjuk 3-4 percre a raviolikat.
Forrón tányérra szedjük őket és olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Ha kedvet kaptál hozzá, készítsd el – nincs benne husi, mennyei, finom!
Szeretettel ajánlom – igazi vega ínyencség – egészséges menü!
Lélekölelésem: