Mi teremtjük az életünket, a gondolataink, érzelmeink által

A karma 12 törvénye amely átírja az életedet!

A karma 12 törvénye minden nap befolyásolja az életünket. Ha tisztába vagyunk azzal, hogy ez a 12 törvény, hogyan működik és hiszünk is benne, akkor a legnagyobb nehézségek is könnyebbé válnak. A karma energiái megtalálhatóak a gondolatainkban, vágyainkban, tudatos döntéseinkben, és ez egy aktív folyamat, amely minden hétköznapi cselekedetünkben folyamatos mozgásban van.
A karma egy szanszkrit szó, jelentése cselekvést jelent. Minden ember karmája a saját joghatósága alatt áll. A karma törvénye kimondja, hogy bármit teszel másokkal, az mindig visszatér hozzád. A jó is és a rossz is. Ezeket ne is úgy tekintsük, mint törvény, mert nem azok, tekintsük őket leckének.
Mi teremtjük az életünket, a gondolataink, érzelmeink által. Ezért olyan nagy a szakadék a boldog és a boldogtalan emberek között. Pedig a boldog embereknek is van problémájuk, rengeteg akadályba ütköznek ők is. Viszont felismerték, hogy a nehézségek is őket szolgálják. Talán ez a legfontosabb kulcs a boldogságukhoz.

A karma 12 törvénye, ami pozitív irányba tereli az életed
1. Az ok-okozat törvénye
Ez a legnagyobb törvény. Minden ami velünk történik, okkal jön létre és valaminek a következménye. Ezért a törvény szerint, ha szeretetet, békét szeretnénk kapni, akkor szeretettel, békével a szívünkbe kell viselkedni. Boldogok is csak úgy lehetünk, ha boldogságot adunk másoknak cselekedeteink által.
2. A teremtés törvénye
Bármi történik velünk, az élet megköveteli, hogy részt vegyünk benne. Semmi sem történik magától, tehát ha bármilyen célt el szeretnénk érni, azért nekünk kell a megfelelő intézkedéseket megtenni. A mi első lépésünk és a folyamatos haladásunk szükséges hozzá. Itt sokan mondják, de nekem nem volt lehetőségem rá… ezzel csak a lelkiismeretünket nyugtatjuk. Közben meg mélyen tudjuk, nem is tettünk meg semmit, ha meg próbálkoztunk, akkor mindent érte.
3. Az alázat törvénye
Ez a törvény az elfogadásról szól. Nem helyezhetjük magunkat senki fölé, mert nem vagyunk jobbak, csak mások. Ennek a törvénynek a társaink felé mutatott alázat az alapja. Ha változtatni szeretnénk valamin az életünkben, előbb el kell fogadnunk azt. Nemcsak a jót, hanem a rosszat is. Negatív gondolatokkal, nem tudjuk elérni a magasabb szintű létezést. Az igazi öröm csak akkor tapasztalható meg, ha elfogadjuk azt ami megakadályozza hogy valódi örömöt éljünk át és készek is vagyunk változtatni rajta.
4. A növekedés törvénye
Ha el szeretnék érni a céljainkat, akkor nem a környezetünket kell megváltoztatni, hanem saját magunkat. Amikor rájövünk kik vagyunk és hajlandóak vagyunk változtatni is rajta, akkor fejlődünk. És ha megváltoztatjuk az életünk perspektíváját, akkor a velünk történő dolgok is követik a példát. Elkezdenek áramolni felénk a pozitív dolgok.
5. A felelősség törvénye
Bármi is történik az életünkben, nekünk kell felelősséget vállalni érte. Ha valami baj van az életemben, akkor a baj bennem van. Bármilyen cselekedetünk, és körülöttünk minden, minket jellemez.
Ha valami nem ragyog körülöttünk, akkor az azért van, mert mi sem ragyogunk.
6. A kapcsolódás törvénye
Az univerzumban minden vitathatatlanul összekapcsolódik egymással. A múlt a jelen és a jövő is kölcsönhatásba áll. Minden ami velünk történik szükség van rájuk, hogy a feladataink teljesüljenek. A múlt sérülései is a mi személyes fejlődésünket szolgálta. Tanított nekünk valamit és erősödnünk kellett egy bizonyos területen. Ha ezt el tudjuk fogadni, a megbocsájtás is könnyebb lesz.
7. A fókusz törvénye
Lehetetlen egyszerre két feladatot elvégezni. Fontos hogy a lelki értékekre fókuszáljunk és hagyjuk ki az életünkből a negatív gondolatokat, például irigység, kapzsiság, vagy harag. Az agyunk nem tud két dologra fókuszálni. Ezért is fontos a tudatos gondolkodás, mert akkor a negatív gondolatoknak nem lesz helye az elménkben.
8. Az igazság törvénye
Fontos hogy kedvesek és együttérzőek legyünk másokhoz és akkor az emberek ugyanezt fogják tenni velünk. Nem beszélve arról, hogy mekkora örömöt tud okozni az önzetlen segítségnyújtás. Amikor nem várunk érte cserébe semmit. Már ez önmagában is hatalmas mentális erőt tud adni. Az csak a ráadás, hogy valamikor ezt még vissza is kapjuk.
9. A jelen és a most törvénye
Az egyetlen dolog ami létezik a jelen pillanata. Fontos ezt felismerni és az elménket a jelen dolgaira összpontosítani. Nehéz, mert a régi viselkedési minták is megakadályoznak minket, hogy új és jobb emberek legyünk. Ezért le kell zárni a múlt sérelmeit, mert az már nem épít minket, csak visszaránt a mélybe. A múlt már elmúlt, a jövőt még meg kell élni, csak egy dolog biztos a jelen. Ezt kell boldogan megélni.
10. A változás törvénye
A történelem mindaddig megismétli önmagát, amíg meg nem tanuljuk a leckét. Ezekre a tanításokra mind szükség van, hogy azt az életutunkat be tudjuk fejezni. Amíg át nem vesszük az irányítást életünk felett és nem indulunk el a változások felé, addig figyelmeztet minket az Univerzum a tanításaival. Ha viszont megtanultuk akkor tovább enged, egy új, jobb és boldogabb jövő felé.
11. A türelem jutalma törvénye
A legértékesebb jutalmak kitartást igényelnek. A céljaink elérése, kemény munkából és sok idő ráfordításával jön csak létre. Ezért a célkitűzés eléréséhez vezető időt, ezzel a tudattal kell kezelni amíg meg nem érkezünk a célig. A kemény munka viszont mindig kifizetődik és a türelem meghozza gyümölcsét. Az a gyümölcs, lehet, hogy egy visszautasítás, amit csalódásnak fogunk fel, pedig az is értünk van és minket szolgál.
12. A jelentőség törvénye
Bármennyi energiát fektetünk valamibe, az vissza fog térni hozzánk. Valaminek a valódi értéke a rá áldozott energia közvetlen eredménye. A legkisebb hozzájárulás is hozzáad a nagy egészhez. Ha mondunk egy jó szót az eladónak, vagy segítünk egy idős embernek az utcán, azzal már pozitív energiát generáltunk és hozzáadtunk a közösbe. Az Univerzum jó energiáit erősítettük, vagyis szebbé tettük a világot!

A karma 12 törvénye és annak alapelvei hozzásegítenek minket ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki az életünkből. Ezek a leckék megtanítanak és rávilágítanak olyan dolgokra, amitől tisztábban látjuk az eseményeket. Erősebb, tudatosabb és boldogabb emberekké válhatunk általuk. Toleránsabbak, elfogadóbbak leszünk embertársainkkal, a kapcsolataink pedig javulnak. Teljesen más szemmel fogjuk látni a világot! A karma 12 törvénye, tényleg működik, akár hiszünk benne, akár nem! – Forrás:Internet