Kapros zöldbabsaláta
A kapor és a fokhagyma teszi ínycsiklandóvá ezt a könnyen elkészíthető, remek ételt. Különleges ízvilága elragadó.
Hozzávalók:
– 1 kg zöldbab
– friss kapor
– 3 gerezd fokhagyma
– lilahagyma ( ízlés szerint)
– 4 evőkanál majonéz
– 3 evőkanál tejföl
– 1 teáskanál édes mustár
– 1 evőkanál citromlé
– só, bors
– dúsításhoz: apró kockára vágott füstölt sonka (mennyisége ízlés szerint)
Elkészítése: A zöldbabot sós vízben megfőzzük. Szűrőbe tesszük és lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni. A majonézt, a mustárt, a tejfölt és a citromlét összekeverjük, fűszerezzük ás hozzáadjuk a zúzott fokhagymát – sonkát. A babot egy tálba tesszük és az öntetet is hozzákeverjük. Megszórjuk az apróra vágott friss kaporral és lehűtjük.
Piros tányéron, zöld saláta levéllel tálalom – és hogy milyen bor dukál illik hozzá…. ízlés dolga, nekem a tokaji aszú a kedvencem.
Jó étvágyat – készítsd el, ha kedvet kaptál hozzá! Lehet akár január elsejei menü is. Szeretettel, léleköleléssel:
Asajah
spirituális tanácsadó–lélekfejlesztő
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász
angyal- és gyászterapeuta
önismereti és párkapcsolati tanácsadó
Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu