Könnyű nyári kis vacsi…csak egy apró ötlet.
Zöldsaláta kecskesajttal, körtével és gránátalmával balzsamecetes öntettel – nemcsak inyenceknek!
Hozzávalók:
-kb. 20 deka téli zöld saláta, akár vegyesen is (pl. galambbegy, rukkola, bébispenót v. mikrosaláta)
-1 körte, kb. 1-2 cm-es kockára vágva
-1 gránátalma magjai
-1 nagy marék mandula, serpenyőben szárazon megpirítva
-10 deka puha kecskesajt
Az öntethez:
–6 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
-1 tk méz
-1 tk Dijon mustár
-só, frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése: Egy tálban alaposan keverd össze az öntet hozzávalóit, hogy jól elkeveredjenek egymással.
Serpenyőben pirítsd meg a mandulát, majd vágd fel kisebb darabokra.
Egy nagyobb tálban keverd össze a zöld salátát, a felkockázott körtét, a mandulát és a gránátalma magokat, locsold meg az öntet felével és azzal is alaposan forgasd át.
A tetejére morzsold rá a kecskesajtot és a megmaradt öntettel frissen tálald.
Körte helyett készítheted almából, mandula helyett dióból, kecskesajt helyett használhatsz fetasajtot. Akkor is finom, ha nem fogyózol -Jó étvágyat hozzá! Szeretettel, lélekölelésem:
Asajah
spirituális tanácsadó–lélekfejlesztő
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász
angyal- és gyászterapeuta
önismereti és párkapcsolati tanácsadó
Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu