Szent Karácsony virágai

Ünnepi dekoráció a lakásban


A Fagyöngy a Karácsony egyik legszebb dekorációja. A monda szerint szerencsét, békét és harmóniát is hoz az otthonokba. Nálunk mindig van ilyen.
A Magyal a termékenység és az Örök Élet szimbóluma. A házban elhelyezte szerencsét és védelmet hoz. Asztali díszként is csodálatos.
A Mikulásvirág a karácsonyi időszak egyik legikonikusabb növénye, amely színeivel is felidézi az ünnepet. A fehér változathoz a tisztaságot kapcsolják, színes felleveleit a betlehemi csillaghoz szokták hasonlítani.
A Karácsonyi kaktusz a kitartást és az állhatatosságot szimbolizálja. A karácsonyi kaktusz szépségén túl annak köszönheti népszerűségét, hogy amint azt a neve is jelzi, karácsony környékén virágzik. Ezért aztán többen megpróbálták az ünnephez kapcsolni, egyesek látni vélik, hogy a virágai harangokhoz hasonlítanak, egy legenda szerint pedig egy brazil fiú imájában kérte az Urat, hogy küldjön neki valami jelet, ami a karácsonyra emlékeztetheti őt. Másnap az erdő fáin lévő kaktuszok virágba borultak.
A Borostyán az adventi koszorúk, ünnepi dekorációk kedvelt eleme. A növekedést szimbolizálja, régebben pedig úgy tartották, hogy távol tartja a rossz szerencsét és az ártó szellemeket. Ezt a növényt fehér boszorkányként is javaslom.

Ha ünnepi hangulatot szeretnél varázsolni,  tértisztítás után dekorálhatod vele a lakásod – ezek a csodás növények szerencsét és áldást hozhatnak számodra. Áldott várakozást! Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–lélekfejlesztő
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász
angyal- és gyászterapeuta
önismereti és párkapcsolati tanácsadó

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu