Táplálkozz egészségesen!

Ha tehetjük, mindig igyunk savanyú káposztalevet!

A savanyú káposzta levét ősidők óta használják terápiás célokra, nagyszüleink is kiválóan ismerték gyógyhatásait. Az ital kiváló méregtelenítő, számos vitamint tartalmaz, és hozzájárul az immunrendszer megerősítéséhez.

Miért érdemes rendszeresen fogyasztani?

– nagyon gazdag fitonutriensekben, amelyek felveszik a harcot a sejtkárosodást okozó szabadgyökökkel,
– serkenti a szervezet azon képességét, hogy eltávolítsa a méreganyagokat, így megelőzhető számos betegség. A káposztalé segít a gyomorfekély és a rák kezelésében,
– tejsavat tartalmaz, ami nagyon hatékonyan méregteleníti a vastagbelet, emésztési problémákra is kiváló,
– erős gyulladáscsökkentő, csökkenti az ízületi betegségek és a gyulladásos degeneratív betegségek kialakulásának kockázatát,
–  csodát tehet a bronchitisben és asztmában szenvedőkkel, mivel serkenti a légzőrendszer öngyógyító képességét,
– a káposztalé olyan összetevőket tartalmaz, amelyek elpusztítják a helikobakter betegséget kiváltó baktériumokat, valamint megelőzi a refluxbetegség kialakulását,
– glutaminsavat tartalmaz, ami alapvető szerepet játszik a stresszre adott szervezeti válaszreakciókban. Kulcsszerepet játszik számos metabolikus és immunológiai folyamatban, ezenkívül a legfontosabb energiaforrás a gyorsan osztódó sejtek számára,
– serkenti az immunrendszert és segít a T-limfociták, azaz az immunsejtek termelésében,
– csökkenti a koleszterinszintet és méregtelenítő hatással bír a májra. Egy japán kutatás kimutatta, hogy azok esetében, akik rendszeresen fogyasztottak káposztalevet, jelentősen csökkent a rossz koleszterin,
– szulforafánt tartalmaz, ami a rákellenes küzdelem egyik legfontosabb alkotóeleme, ugyanakkor vasban is nagyon gazdag,
–  a fogyókúrában is segít, hisz lassítja a szénhidrátok zsírrá való alakítását,
– segít a tápanyagok könnyebb felszívódásában,
–  a vörös káposzta leve nagy mennyiségben tartalmaz esszenciális zsírsavakat (Omega3), ami csökkenti a koleszterint és a triglicerid szintet. Ez megelőzi a szív- és érrendszeri megbetegedéseket és az agyvérzést,
– nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot, káliumot, kalciumot, nátriumot és egyéb tápanyagokat,
–  A-, E-, C-, K- és D-vitamint tartalmaz, valamint szinte az összes B-komplex vitamin és a folsav is megtalálható benne,
– nők esetében a heti öt alkalommal való savanyú káposzta fogyasztás 70 százalékkal csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát.


Rendszeresen fogyasztom télen-nyáron, amikor csak jólesik. Nemcsak finom, de hasznos is! A vecsési hordós a kedvencem – mindig termelőtől veszem. Nektek is szeretettel ajánlom. Léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó-life coach
tarot mester-jós
spiritiszta-orákulum – léleklátó médium
energiagyógyász–angyalterapeuta

Internetes weboldalam, nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu/