Vegán

Édesburgonya krémleves

Isteni finom, nagyon selymes, tápláló és melengető, ugyanakkor egyszerűen és gyorsan elkészíthető az édesburgonya-krémleves.
Édesburgonya, sárgarépa és hagyma az alapja, némi fűszer és egy kis kókusztej. Csupa vitamin és rengeteg rostot tartalmaz, ugyanakkor kényeztetően finom is, édeskés íze miatt a gyerekek is szeretik.
A kókusztól és a gyömbértől kissé egzotikus ízvilágú, ha felnőtteknek készül, érdemes egy kis csilivel is megvadítani, mert nagyon jól passzol hozzá, ahogy egy kevés friss koriander, citrom is tálaláskor, de ízlés szerint bármilyen maggal megszórva vagy extra kókusztejjel meglocsolva is nagyon finom.

Hozzávalók:
60 dkg édesburgonya (2 nagyobb)
40 dkg sárgarépa (4 nagyobb)
1 fej hagyma
diónyi friss gyömbér
1 teáskanál őrölt római kömény
csilipaprika ízlés szerint
1,5 liter víz vagy alaplé
2,5 dl kókusztej
só, bors
pirított mandula, citrom és koriander a tálaláshoz

Elkészítés: A hagymát, az édesburgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, felkockázzuk. Az olívaolajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, és kevergetve 5 percet pároljuk, majd a répát és az édesburgonyát is hozzáadjuk, ráreszeljük a gyömbért, fűszerezzük a római köménnyel és ízlés szerint csilivel, és néha megkeverve még 5 percet pirítjuk-pároljuk. Felöntjük a vízzel, és közepes lángon 25 percet főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Hozzáöntjük a kókusztejet, és botmixerrel egészen selymesre mixeljük, és forrpontig melegítjük, majd tálalhatjuk is – nagyon jól passzol hozzá egy kis pirított mandula, finomra vágott koriander és pár csepp citromlé, de meglocsolhatjuk extra kókusztejjel vagy megszórhatjuk kókuszpehellyel, bármilyen pirított maggal…

Csináld, ahogy Te szereted!Jó étvágyat hozzá – teszteld le!
Léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó – life coach
léleklátó médium
tarot mester-jós
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu