A halhatatlanság magja – a magok királya

A varázslatos szezámmag

A szezámmag egy Indiából származó, méteres magasságú, lágyszárú trópusi növény magja. A hindu mitológia szerint a Yama Isten által megáldott mag az Örök Élet szimbóluma. A szezámmag erősíti a májat és a vesét, ezáltal fokozott méregtelenítő hatást vált ki. Ma magas a kalcium-, magnézium-, A-, E-, C-, és B-vitamin tartalma. Alacsony a kalóriatartalma, de mégis energiával tölti fel a szervezetet.

Készítsük el ezt az egészséges turmixot.

Hozzávalók:
-100 gramm nyers szezámmag
-2 teáskanál méz
-1 liter víz

Elkészítés:
1. Áztassuk egy éjszakára a szezámmagot a vízbe.
2. Reggel mossuk le a magokat, majd turmixoljuk össze, adjunk hozzá egy pohár vizet, és a mézet.
3. Majd adjuk hozzá a maradék vizet, és újra turmixoljuk le.
4. A méz csak édesítőszer, ha akarjuk, akár el is hagyhatjuk.
5. Ezzel a módszerrel 1 liter szezámtejet kapunk. Minden reggel étkezés előtt igyunk meg egy csészével a tápláló, és ízletes tejből. Az édesség utáni vágyunk néhány nap alatt elmúlik, és látni fogjuk, a fogyás is beindul!

Ha kalciumhiánnyal küzdünk, akkor fogyasszunk néha egy-egy teáskanálnyi nyers szezámmagot. Így sokkal könnyebben fel tud szívódni.(Ne felejtsük el, hogy a pirított szezámmag teljes mértékben elveszíti a terápiás tulajdonságait.)
A szezámmag segítségével gondoskodhatunk a bőrünk, és a hajunk egészségéről is, és az sem mellékes, hogy nagyon magas az antioxidáns tartalma is. A szezámmag segítségével könnyen megszabadulhatsz az édesség utáni sóvárgástól. Nekem bevált – szeretettel ajánlom! Léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
tarot mester-jós
energiagyógyász – önismereti tanácsadó
angyal- és gyászterapeuta
léleklátó médium – spiritiszta-orákulum

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu