A lelki szeretet

A lelki szeretet az, ami a lélekből fakad!
Nem csupán társadalmi konvenciók, vonzalom vagy megjelenés határozza meg. Ez egy transzcendens szeretet, egy mély kapcsolat, amely belülről fakad.
Ez egy korokon átívelő szerelem, amely nem múlik el idővel, és nem csökken az élet kihívásaival szemben. Örök elkötelezettség, hogy együtt fejlődjenek, még akkor is, ha időnként különböző utakon járnak. Mert a spirituális szeretet nem mindig az, ami életünk végéig velünk lesz, de minden bizonnyal ez az, ami a legjobban meghatároz és átalakít.
A lelki szerelem szeret, közel akarja hozni a szeretett személyt, de tudja, hogy nem lehet. Tiszteletben tartja az időt és a dolgok előrehaladását, mert megérti, hogy mindenkinek megvannak a maga igényei, de legbelül tudja, hogy akik összhangban vannak egymással, egy nap óhatatlanul találkoznak.
A lelki szeretet megélése egyedülálló élmény. Nem hasonlítható össze más kapcsolatokkal, mert intenzitása messze túlmutat minden más kapcsolaton. Természetes szerelemről van szó, ahol a két lélek otthon érzi magát egymás között, a „vélni való” érzésével, mintha az együttlét az egyetemes rend és egyensúly része lenne.
A spirituális szerelem két ikerláng, testvérlélek, rokonlélek, vagy bárminek is nevezzük újraegyesülése. A lelkek az anyagon túl is összekapcsolódnak.
A spirituális szerelem a legkülönfélébb kapcsolattípusokban megnyilvánulhat, de ha érzelmi kapcsolatról van szó, akkor valódi belső alkímiát okoz, mert olyan kapcsolatról van szó, ahol minden szint – mentális, érzelmi, szexuális és energetikai – összhangban van. Egy ilyen kapcsolat mindkettőjük növekedését serkenti, táplálja a belső korlátok leküzdésére irányuló vágyat, arra készteti mindkettőt, hogy újrafogalmazzák életképüket egy olyan nézőpont felé, amely túlmutat a fizikain.

-Alexandro Gruber