A tél a teázás évszaka

Válassz  megfelelő teát a  napszakokhoz

REGGEL: A nap korai szakában a meleg, csípős növények a legjobbak, keserű vagy összehúzó másodlagos ízekkel. A jógi tea vagy chai például kitűnő választás ilyenkor, de jó lehet a tulsi gyömbérrel, és zöld vagy fekete teával keverve. Ha székrekedésünk van, próbáljuk ki a gyömbér teát citrommal, mézzel és fél teáskanál cayenne borssal.
DÉLIDŐ: Válasszunk hűsítő hatású gyógynövényeket, édeskés ízzel, illetve keserű vagy összehúzó hatású másodlagos ízzel. Ha megfáztunk vagy gyengélkedünk, igyunk gyömbér vagy tulsi teát. A citromból csodás emésztésjavító teát főzhetünk; ha idegesek vagy túlfűtöttek vagyunk, adjunk hozzá hűsítő mentát és igyuk szobahőmérsékletre hűlve. Ha kapar a torkunk, próbáljuk ki az édesgyökér teát.
KÉSŐ DÉLUTÁN, KORA ESTE: Édes, savanyú, illetve sós ízű teákat fogyasszunk. Az élénkítő hatású növényeket (fekete vagy zöld tea) ilyenkor már hagyjuk el. A fűszeres jógi tea (fekete tea nélkül), vagy a”váta tea” (a váta típusúaknak ajánlott speciális teakeverék, hazánkban is kapható), amelyekben megtalálható az édesgyökér, és egy kis mennyiségű gyömbér és kardamom, jó hatású lehet. Ihatunk még tulsiból, gotu colából (hűsítő hatású növény) készült teát mézzel, meleg mandulatejjel, vagy egy cseppnyi mizóval (fermentált szójakészítmény).
LEFEKVÉS ELŐTT: Próbáljuk ki a tulsit vagy a kamillát; mindkét növényből készült tea nyugtató hatású, lecsillapítják a testet és az elmét elalvás előtt
Dr. Robert Svoboda, az elismert ájurvédikus orvos és tanító
Tested-lelked felmelegszik egy forró teától – új életre kelsz. Meleg italok – ahogy Te szereted: teák, forró csokoládék. Válassz olyat, amivel örömöt szerzel magadnak. Léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–lélekfejlesztő
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász
angyal- és gyászterapeuta
önismereti és párkapcsolati tanácsadó

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón: