BOLDOGSÁGLÉPÉSEK…

Sok-sok évvel ezelőtt élt Indiában egy bölcs, aki azt mondta nagy titkot őriz egy varázsládikában, ami az élet minden területén sikeressé teszi és ezért a világ legboldogabb emberének tartja magát. Sok irigy király ajánlott neki hatalmat és pénzt, meg is próbálták ellopni a ládikát, de hiába. Minél jobban próbálkoztak a megszerzésével, annál boldogtalanabbak lettek, mert az irigység nem hagyta őket élni. Így teltek-múltak az évek és a bölcs egyre boldogabb lett.
Egy nap egy kisfiú toppant be hozzá és azt mondta:
– Uram én is olyan boldog szeretnék lenni mint Te. Megmutatod nekem hogyan érjen el a boldogságot?
A bölcs a gyermek tisztaságát és egyszerűségét látva így szólt:
Neked megmutatom a boldoggá válás titkát! Gyere velem és nagyon figyelj! Valójában két ládában őrzöm a boldogság titkát : a szívemben és az eszemben. A nagy titok pedig nem más, mint egy lépésekből álló sorozat , amit követned kell egész életedben.

Az első lépés:
Tudd, hogy Isten mindig veled van és ezért szeretned kell Őt és hálát adnod neki, mindazért amid van.

A második lépés:
Szeretned kell önmagad és minden lefekvéskor és felkeléskor ki kell jelentened:
Én fontos vagyok, képes vagyok, értékes vagyok, okos vagyok, kedves vagyok. Sokat várok magamtól. Nincs olyan akadály,  amit le ne tudnék győzni.
Ezt hívják: MAGAS ÖNBECSÜLÉSNEK.

A harmadik lépés:
Gyakorlatban is megvalósítod,  amit magadról állítasz.
Vagyis,  ha azt gondolod okos vagy, viselkedj okosan.
Ha azt gondolod képes vagy, tedd meg amit kitűzöl magad elé . Ha azt gondolod nincs akadály amit le ne tudnál győzni,  akkor tűzzél ki célokat és valósítsd meg őket. Ezt hívják: MOTIVÁCIÓNAK.

A negyedik lépés:
Ne irigyelj senkit azért amilyen van, vagy ami ő maga.
Ők elérték céljukat, Te érd el a sajátjaidat!

Ötödik lépés:
Ne őrizz a szívedben haragot senki iránt, mert ez az érzés nem engedi, hogy boldog légy!
Hagyd , hogy Isten törvényei tegyenek igazságot, te bocsáss meg és felejts!

Hatodik lépés:
Ne vedd el azt ami a tiéd, mert a természet törvényei szerint, ha valakitől elvesznek valamit, akkor holnap elvesznek tőled valami értékesebbet annál, amit te elvettél. Fizesd meg a tartozásodat, add vissza ami nem a tiéd. Kérj bocsánatot, add oda mindenkinek azt, ami megilleti. Így biztosítod a békédet.

Hetedik lépés:
Ne bánj rosszul senkivel. A világ minden élőlényének joga van, hogy szeressék és tiszteljék.

Nyolcadik lépés:
Mindig mosolyogva kelj fel, fedezd fel a szépséget és a jót a téged körülvevő dolgokban. Gondolj bele, hogy milyen szerencsés vagy, amiért annyi mindened van. Segíts a többieknek, anélkül, hogy arra gondolnál, hogy semmit sem kapsz cserébe.
Figyeld meg az embereket és fedezd fel bennük a jó tulajdonságaikat. Nekik is add át a titkot, hogy győztessé váljanak és így BOLDOGOK LEGYENEK!