Édesgyökér

Erősíti az immunrendszert, vírus-, baktérium- és gombaellenes hatással bír


Az édesgyökérben található vegyületek közül a glicirrizin, a glicirrizinsav, a likviritigenin , a likokalkon A, a likokalkon E és a glabridin  azok, amelyek bizonyítottan vírus- és mikrobaellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. Az elmúlt évek kutatásai alapján a glicirrizin gátolhatja a májgyulladást okozó hepatitis A, B és C vírus (HAV, HBV, HCV), az ajakherpeszt okozó 1-es típusú herpes simplex vírus (HSV-1), az övsömört okozó varicella-zoster vírus (VZV), a HIV, a SARS koronavírus, az Epstein-Barr vírus (EBV), a cytomegalovírus (CMV) és az influenzavírus A szaporodását.

Az édesgyökér tea enyhíti a gyomorbántalmakat, nyugtatja és védi a gyomrot. Köhögés és influenza ellen teának készítve fogyasztják, de édes, mentaszerű íze miatt a kínai gyógynövényalapú szerekben is alkalmazzák édesítésre. Köptető, nyákoldó és gyulladáscsökkentő hatása mellett máj méregtelenítő és anti-allergén hatását is kimutatták.
Gyomorvédő, -fekély kezelésére is használták, de főzete vízhajtó, így vesebajok esetén is jótékony hatású, valamint vese-fertőtlenítő hatása is közismert.
Az édesgyökérben lévő glabridin flavonoid fogyasztó hatást fejt ki, ugyanis módosítja a hízásért felelős géneket. Ennek köszönhetően, a súlyfelesleggel rendelkezők esetében csökkenthető a testzsír, ráadásul elsősorban a legkritikusabb területeken, vagyis a csípő és a has tájékán.

Tartósan nem javasolt fogyasztani szív-érrendszeri problémák, magas vérnyomás vagy vesebetegség esetén.
Különleges ízvilága van sajátos ánizsos aromája miatt – fogyaszd érzéssel, belátásod szerint.
Léleköleléssel:

 

Asajah
spirituális tanácsadó- life coach(lélekfejlesztő)
léleklátó médium
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász–angyalterapeuta
spirituális tanácsadó

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
http://asajah.hu