Egzotikus ital

Az arany tej

Az arany tej egy indiai eredetű ital, melyben olyan értékes fűszereket találunk, mint a kurkuma, a gyömbér és a fahéj, ezeknek köszönheti aranyló színét és persze a nevét is. Ezek a fűszerek önmagukban is jót tesznek a szervezetünknek, együtt fogyasztva pedig fel is erősíthető a hatásuk.
Az arany tej fő összetevői, a kurkuma, a fahéj és a gyömbér egyaránt jól ismerek antioxidáns hatásaikról. Az antioxidánsok nemcsak az oxidatív stressz káros hatásai ellen védenek, de az öregedési folyamatokat is lassítják!
A gyomorbántalmak, emésztési panaszok esetén is jó hatással lehet az arany tej fogyasztása. A gyömbér és a kurkuma egyaránt serkentik az emésztést, gyorsítják a gyomor kiürülését és enyhítik a puffadást is.
A kurkumának és a gyömbérnek egyaránt vannak gyulladáscsökkentő hatásaik, ezzel pedig számos betegséget segíthetnek megelőzni. A krónikus, mikroszkopikus gyulladások szerepet játszhatnak a szív- és érrendszeri panaszok vagy a metabolikus szindróma kialakulásában is.


Elkészítése: Az arany tej elkészítése meglepően egyszerű. Egy bögre teljes tejben vagy növényi tejben keverjünk el 1 teáskanál őrölt kurkumát, fél teáskanál őrölt gyömbért, fél teáskanál őrölt fahéjat, majd óvatosan forraljuk össze, és 10 percig hagyjuk gyöngyözve főni.
Vegyük le a tűzről, fedjük le, hagyjuk hűlni 5 percig, majd szűrjük le (pl. nagyobb gézdarab vagy textilpelenka segítségével), és ízesítsük mézzel.
Más fűszereket is tehetünk bele, kipróbálhatjuk például némi borssal, ánizzsal vagy csillagánizzsal ízesítve is.  A benne található fő összetevők (így a kurkuma, a gyömbér, a fahéj és a méz) serkentő hatással vannak az immunrendszerünkre és segíthetnek legyőzni a fertőzéseket. Nagyon gusztusos – mindenképpen kipróbálom. Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–lélekfejlesztő
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász
angyal- és gyászterapeuta
önismereti és párkapcsolati tanácsadó

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu