A fogantatástól a szabad akaratig.

„Az utakat sokáig nem érti meg az ember. Csak lépdel az utakon és másra gondol. Néha széles az egyik út, aszfaltos, néha rögös, barázdás, meredek.
Az utakat sokáig csak alkalomnak tekintjük, lehetőségnek, melynek segítségével elmehetünk a hivatalba vagy kedvesünkhöz vagy a rikkantó tavaszi erdőbe.
Egy napon megtudjuk, hogy az utaknak értelmük van: elvezetnek valahová.
Nemcsak mi haladunk az utakon az, utak is haladnak velünk. Az utaknak céljuk van . Minden út összefut végül egyetlen közös célban. S akkor megállunk és csodálkozunk, tátott szájjal bámészkodunk, csodáljuk azt a rejtelmes rendet a sok út szövevényében, csodáljuk a sugárutak, országutak és ösvények sokaságát, melyeken áthaladva végül eljutottunk ugyanahhoz a célhoz. Igen, az utaknak értelmük van. De ezt csak utolsó pillanatban értjük meg, közvetlenül a cél előtt.”-  Márai Sándor

Karmikus szövetségek.
A léleknek szabad akarata van, de a legtöbb esetben valamilyen karmikus kötelék, feladat az, ami miatt ismét a földi élet mellett adják le legtöbben a voksukat. Az ezoterikus tanok szerint a lélek már a leszületés előtt kiválasztja a helyet, ahová leszületni készül és az anyát, apát is. A lélek már a leszületés előtt ismeri a karmáját.
A Lélek dimenziójában nincsen nemiség. Leszületéskor mindenki maga választja meg a nemét, ami függ a tanulási folyamattól, az életcéltól. Megtervezi  a majdani életét. Olykor karmát kiegyenlíteni jön, másszor tanulni, és legtöbbször tanítani. Elmúlt életek tévedéseit egyenlíti ki, és a mostani inkarnáció során igyekszik a jelen életbeli feladatot jól teljesítve, a korábbinál egy magasabb tudatszintre eljutni. A  lélek a fogantatás pillanatában már beleszülethet a magzatba, de legkésőbb a születésig megérkezik a gyermekbe. Az életfeladatok nyitottak – a pozitív  karma megteremtésére. A gyerek és az anya lelke, érzelmei nagyon szoros összetartozásban vannak. A hétéves kor alatti gyermek szinte egy, az egyben tükrözi az anyában zajló folyamatokra – váláskor ezért is az anyánál szokás elhelyezni az ilyen kiskorúakat.

Tükörképek.
A gyermek tükröt mutathat a szülőknek – ám ebbe a tükörbe nem mindig kellemetes belepillantani.
Csak egy példát most erre: Amikor nagyon nem vagyok összhangban magammal, nem találom a helyem a világban, forrongok, lázadok, és ez nem zajlik le egy nap alatt nálam, akkor a gyermekem belázasodik. Megjelenik tehát a tükörkép.
Amikor úgy érzik a szülők, hogy a a gyermekük kissé gyámoltalan, visszahúzódó lélek, arról szól a lecke, hogy bízzon  csak meg benne, és a ragaszkodást ne keverd össze a szeretettel,
Amikor pedig nagyon önállóan próbál megnyilatkozni, már ne irányítgasd, csak támogasd a az életében – tizenegy évesen már saját egyéniségük van.
Ha anyaként egyedül kell nevelned a gyermekedet, akkor ennek  lényege a karmikus adósság rendezése lenne. Türelemre, alázatra taníthat most a helyzet.  A negatív karmát kidolgozva lelkileg és szellemileg is magasabb fokra léphessetek.
A gyermek tükör – az agresszív viselkedést a szülőktől látja, s arra figyelmeztet, hogy hozz mielőbb  egyensúlyt, rendet az életedbe. Szeretve  éld az életedet.
A sérült, fogyatékossággal – betegséggel – leszületett lélek a könyörületességre és az empátiára taníthat téged.

A jegyek hold aspektusait tekintve különbözőképpen reagálnak az anyaság érzésére.

Kos – A tüzes energia anyaként is megjelenik nála. Nagyon érzelmes pár percig, de aztán hamar elmúlik nála. A gyerekkel szemben sem a türelem bajnoka. Belefog dolgokba, aztán hirtelen abbahagyja. Programokat készít a családnak, gyerekeknek, de nem viszi végig – hacsak be nem segítenek neki.

Bika– Érzelmes anyuka, a gyermekét puszilgatja, fogdossa, szeretgeti. Örömmel táplálja, főz neki. Szépen öltözteti. Békés, türelmes, nehezen tudják a gyerekek felbosszantani, de ha igen, akkor egy nagyot „fújtat”, – ám hamar elmúlik a haragja.

Ikrek – Ő – aki felkészül az anyaságra. Aki már a terhesség előtt minden könyvet átolvas, jelentkezik az „Optimális családtervezés” – programjára. Mozgékony fizikailag, szellemileg, a terhesség ideje alatt is. Az utolsó pillanatig sportol. Mikor a kisbaba megszületik – a könyvek ésszerűsége alapján próbálja nevelni – amíg rá nem jön, hogy a baba egészen mást akar, mint amit a könyvek, a racionális ész diktál.

Rák – Az Ősanya. A nők külsején is látszik: a széles csípő, erős mell –mely a gyermek optimális körülményeit célozza meg. Ő a férjét/feleségét is úgy válassza ki, hogy „ki lenne a legjobb a születendő gyermeke apjának/anyjának”. Meghitt, barátságos otthont teremt. Mindenkinek az anyja tud lenni. Gyengéd, gondoskodó.

Oroszlán – Anyaként is királynő. Szereti a gyerekeket, de ő felettük áll. Neki anyaként is jár a luxus, az életörömök. Nehezen tud bárkit is önmaga elé tenni –ahhoz az egoját le kell vetni. Amennyiben ez sikerül, akkor tud nagyon érzelmes lenni. Számára fontos, hogy a világ lássa, csodálja gyermekét – akkor is, ha a gyermek ez ellen tiltakozik. Ezért mindig szép ruhákban járatja, a gyermeknek jól kell viselkednie – amit persze – nem biztos, hogy a pici tolerál.

Szűz – Az Ikrekhez hasonlóan az összes szakkönyvet elolvassa még a tervezés szakaszában. Pontosan tudja, hogy mikor kell a „babát készíteni”. Mire kell vigyázni, mit kell enni, inni, milyen vitaminokra van szükség. Édesanyaként bizonytalan magában, hogy jól csinálja-e. Ő a nagy hippohonder –a szeretetét így nehéz neki áramoltatni. A félelem jelen van.

Mérleg – A társ fontosabb neki, mint az anyaság. A kapcsolatok. Ő anyaként is mindig meg fogja keresni a többi kismamát, akikkel jót tud beszélgetni. Fontos számára mások véleménye –ezért az ő gyermeke is mindig szépen fog öltözködni – de ez adódik abból is, hogy neki magának is nagyon nagy szép érzéke van.

Skorpió – Nagyon mély anyaságérzés van benne, nagyon komolyan veszi ezt a feladatot is – úgy, mint bármi mást. Ha vállalta, akkor egész lényével átéli. Nagyon tud szeretni. Hiányzik belőle a játékosság. Nagy a felelősség érzete, de emiatt nagyon sokszor marcangolja önmagát. Hajlamos a gyermeket is uralni, birtokolni.

Nyilas – Barátja a gyermekeinek. Nagyvonalú, szárnyaló, szellemi bölcsességgel látja el őket. Fontos számára, hogy tanuljanak nyelveket, tanuljanak tovább! Nagy utazásokat szervez, minőségre törekszik mindenben. Szellemszinten próbál hatni rájuk. A hitét át tudja adni gyermekeinek is.

Bak – Szigorú, kritikus anyuka, akinél a praktikusság mindennél fontosabb. Csak semmi pazarlás! Az érzelmekben sem. A mélyben – ő benne nagyon sok szeretet van, de neki nagyon nehéz kimutatni. Fontos, hogy a gyerek legyen „valaki”, s azt – „érzelmességgel nem lehet elérni”.

Vízöntő – Gyerekei barátja. Szabadságot ad nekik mindenben. Öltözködésben, étkezésben. Kiszámíthatatlan, különleges – ő is ragaszkodik a saját szabadságához. Ezt nem mindig jól élik meg a gyermeki, hisz a biztonság hiányzik nekik. Anyaként is örök fiatal.

Halak –Érzelmei elragadják. Önfeláldozó anyaként. Gyermekei minden érzelmet meg tudnak kapni tőle. Nagyon érzékeny, nagyon sebezhető. A misztikus világtól gyakran kér segítséget. forrás: internet – szerkesztette by asajah)

Van amikor a léleknek az anyával, van amikor csupán csak az apával van karmája – néha mindkettővel egyenlíthet. Az aurában látható válnak a sorsfeladatok, néhány jelenet arra utalhat, hogy máskor is voltak már kapcsolatban. Az inkarnációk sokaságában. A misztikus szövetségre fény derül. A nehéz helyzetek megoldása a következő megtestesülésekkor már pozitív karmát teremthet.
Előző házasságomban két kiskorú, külön nemű, két anyától származó gyermeket neveltem mostoha anyaként.  Nagy feladat volt, de örömteli teher – izgalmas tanulási, karmikus folyamat. Tapasztalatból mondom, hogy fontos a ‘családmodell’. A gyermeknek két szülőre van szüksége ahhoz, hogy egészséges lélekké érjen. A szülő és a gyermek is spirituális fejlődnek a családban. Csodálatos sorsajándék a gyermekáldás –  szeretettel tanulva tanítani.

Asajah
spirituális tanácsadó

Spirituális tanácsadás Hölgyeknek:
Tarot – Sorselemzés.