Irányított gondolkodás

Ahol a figyelem, ott az energia!

“A figyelem irányítása az élmények irányítását jelenti, és ebből kifolyólag az élet minőségének irányítását” – Csíkszentmihályi Mihály

Tartsd meg a figyelmed a hétköznapi tevékenységeken, mosogatásnál, sportolásnál, munka közben legyél teljesen jelen, és tarts a fókuszt a folyamaton minél tovább. Minden tevékenység jobban fog menni, ha így teszel, és jobban is fogod élvezni. Ahol a figyelem, ott az energia, ha a boldogságod fontos, koncentrálj a szép dolgokra – erről szól a pozitív gondolkodás!


A gondolkodás legfontosabb eleme az irányított figyelem.

Amikor úgy döntünk, hogy nem adunk több energiát a negatív érzéseknek és gondolatoknak, amelyek örvényként húznak le bennünket, valójában egy átkapcsolást hajtunk végre az agyunkban.
A depressziós ember passzívan sodródik a negatívból mintázatból a katasztrofális felé.
Ezzel szemben létezik az aktív, vagyis irányított gondolkodás, amelyben mi magunk jelöljük ki a célt, az irányt, a tárgyat. Amikor irányítottan gondolkodunk, akkor az agyunk nem tud a negatív sémákkal foglalkozni, mert energiái le vannak kötve egy cél felé.
Aki begyakorolja az aktív, irányított, életigenlő, pozitív mintákat, annak egy idő után már ugyanolyan könnyű ezen a pályán haladnia, amilyen könnyű volt annak idején a negatív örvényekbe belesüppednie. – Szendi Gábor