Jeles napok: Gyümölcsoltó Boldogasszony napja

Gyümölcsoltó Boldogasszony napja – 2021 március 23.

Az Angyali Üdvözlet napja – Jézus Szentlélektől való fogantatásának napja.

„Eljött az idő a „beoltódásra”, a nemesedésre. Az égi kegyelemmel elindulhat benned a változás a világ csodáinak befogadására. Az új tavasz ígérete és az új nyár termése megszépíti és gazdagítja az életedet. A természet az égi és földi kincsek osztogatásával nem fukarkodik! Keresd, ami új, ami szokatlan, keresd, amit az elme leginkább elutasítana! Ám éppen ezek a dolgok hozzák lelkedbe az égi többletet, ami a beoltottsághoz, a nemesedéshez vezet. A tavasz, a kikelet termékenyítő fénye segíti az utadat.”  – Kovács Kálmánné Nóri: Boldogasszony üzenőlapjai

Ez a nap, a legszélesebb értelemben vett termékenység ünnepe. Keresztény ünnep, de a gyökerei igen messzire nyúlnak. Ősi hitvilágunkban tetten érhető az istenanya, akinek neve Boldogasszony vagy Boldoganya, s gabonával, gyümölccsel ábrázolják. A székelyek és a csángók Babba Máriához fohászkodna, akinek lába alatt a hold és feje felett a tizenkét csillagból álló koszorú található. Babba Máriát a Holdban látják, a teliholdat is Babba Máriának nevezik.
Elterjedt hagyomány az is, hogy aki ezen a napon gyermekáldásért imádkozik annak teljesül a kívánsága.  Hangolódjunk az új születésére, az érkező a tavaszra!  Szeretettel, léleköleléssel:

Asajah
spirituális tanácsadó–life coach (lélekfejlesztő)
léleklátó médium
tarot mester-jós
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu