Nagyszerű kapcsolat

Az Új Éneddel

Elkerülhetetlen, hogy életünk bizonyos pontján mindannyian traumákat, kudarcokat és fontos kapcsolatok elvesztését éljük át. Ezeknek a tapasztalásoknak a durva ébresztő hatása miatt hisszük azt, hogy a már építgetett jövőnk alapjai összeomlanak alattunk.
Az egyik nap azt hiszed, hogy az álmaidban élsz, másnap felfedezed, hogy ez a rossz álom volt, de mégis erőlteted és próbálkozol, hogy működjön.


Amikor ilyen fájdalomban és szenvedésben élsz, akkor két választásod van:
1. Megadod magad a nehéz érzelmeknek, amelyek miatt annyira elveszíted az egyensúlyodat, és olyan kényelmetlenül érzed magad, hogy tudattalanná válsz, minden elfelejtesz, amit tanultál, és/vagy automatikusan visszaváltasz a régi programokba, amelyekről már azt gondoltad, hogy túl vagy rajtuk.
Vagy
2. Felkelsz, megrázod magad, számba veszed a dolgokat, amiket tanultál, eldöntöd, hogy mit akarsz másképp csinálni a következő teremtésedben, újraindítod a programot, alkalmazod a leckéket az életedre, és megnézed, hogy mi történik.

Az első esetben, ami sok emberrel történik meg, olyan gondolatok körül körzünk, amelyek megfelelnek az épp megélt érzelmeinknek. Ilyenkor továbbra is a régi, ismerős érzelmi állapotoktól szenvedünk, amelyeket állandósítunk azzal, hogy a fájdalmainkról, problémáinkról, veszteségeinkről beszélünk, meg azokról az emberekről és dolgokról, amelyek fájdalmat okoztak nekünk a múltban. Amikor valaki beleragad egy ilyen állapotba, és nem tud túllépni a régi érzelmeken, akkor a külvilágban keres BÁRMIT, csakhogy elmúljon a fájdalma és szenvedése.
De ilyenkor a belső világnak van szüksége a gyógyulásra, a régi minták, memorizált gondolatok, viselkedés és érzések belső lényének.
Ilyenkor kell felállnod és azt mondani, hogy:
Rendben, ez nem az volt. Volt egy tapasztalásom, és az élet végül is erről szól. Most egy új ént kell teremteni, és miközben ezt csinálom, túljutok a múlt érzelmein. Mert ha nem, akkor ugyanazokat a tapasztalásokat fogom továbbra is megteremteni.
Sok ember egész életében ezt csinálja, traumáinak érzelmi fájdalmát éli, mert ez lehetővé teszi a számára, hogy valakit vagy valamit hibáztasson, ahelyett, hogy elfogadná a felelősséget saját teremtéséért.
Mindenkinek vannak kemény időszakai az életben, senki sem kap ingyen jegyet.
Ha az emberi énünket vesszük, akkor észrevehetted, hogy a kemény időszakok építik a jellemet, a megértést és az együttérzést. Ha képes vagy levenni az érzelmi bélyeget a különféle körülményekről és eseményekről, akkor az olyan, mint amikor a lótuszvirág kinyílik a nap sugarainak hatására, a lélek felébred, és közelebb kerül a Forráshoz.
Ha ilyesmi történne az életedben, akkor az a javaslatom, hogy szakíts időt arra, hogy tisztázd ki és írd le a szándékod, mi az, amit akarsz.
Ha ez kapcsolat, akkor valami olyasmit írhatsz, hogy:
Egy szerető, bizalommal teli kapcsolatot akarok, ahol biztonságban érzem magam, ahol támogatnak, ahol fizikálisan vonzódom a másikhoz, és intellektuális, érzelmi, fizikális és spirituális szinten kapcsolódom hozzá.
Lehet, hogy azt is szeretnéd, hogy a partner mókás, szórakoztató, spontán, kalandos, vidám, érzelmileg és kémiailag kiegyensúlyozott legyen.
Lehet, hogy azt is akarod, hogy érezze a szeretetet és örömet, ne elemezzen túlzottan, el tudja engedni a problémákat, megbocsássa, amikor elbuksz, és bízhatsz abban, hogy akkor is ott lesz neked, amikor nem a legjobb formádban vagy.
Ha mindezeket a tulajdonságokat egy emberben akarod, valakiben, aki téged tükröz az életedben, akkor válj azzá az emberré, akit be akarsz vonzani az életedbe.
Aztán írd le azokat az érzelmeket, amelyeket érezni akarsz abban a kapcsolatban. Olyan érzelmeket, amelyek rezgéseikben megfelelnek azoknak a tulajdonságoknak, amiket felírtál, mint: vidámnak érzem magam, úgy érzem, hogy tisztelnek, szenvedélyes vagyok, inspiráltnak érzem magam, úgy érzem, mindenem megvan, mindig izgatott vagyok, ha meglátom a partneremet, olyan érzés, mint ha otthon lennék, tele van a szívem szeretettel, amikor meglátom, és így tovább.
Ha már tudod, hogy mik azok az érzelmek, amiket érezni akarsz, akkor gondolkodj el azon, hogy milyen akarsz lenni abban a kapcsolatban, ki akarsz lenni abban a kapcsolatban, aztán mentálisan újra és újra próbáld el ezeket a viselkedéseket, amíg azzá nem válsz.
Végül le kell cserélned az üresség, a fájdalom és a teljesség hiányának érzéseit.
Ez azt jelenti, hogy be kell jutnod a szívedbe, és ott kell maradnod.
Közben gyakorold azoknak a korlátozott, múltbeli érzelmeknek az átalakítását jövőd emelkedett érzelmeivé. A szeretet szeretetet vonz.
Ha veszed a fáradságot és kipróbálod ezt, akkor lehetséges, hogy pont te leszel az az ember, akivel találkozni akarsz. Nos, ez egy nagyszerű kapcsolat – az új éneddel. –  Dr. Joe Dispenza