Szent Karácsony növényei

„A karácsony a szeretet, és ádvent a várakozás megszentelése. Az a gyerek, aki az első hóesésre vár – jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé – szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.” – Pilinszky János

A Magyal a termékenység és az Örök Élet szimbóluma. A házban elhelyezte szerencsét és védelmet hoz. Asztali díszént is csodálatos.

A Mikulásvirág a karácsonyi időszak egyik legikonikusabb növénye, amely színeivel is felidézi az ünnepet. A fehér változathoz a tisztaságot kapcsolják, színes felleveleit a betlehemi csillaghoz szokták hasonlítani.

A Karácsonyi kaktusz a kitartást és az állhatatosságot szimbolizálja.A karácsonyi kaktusz szépségén túl annak köszönheti népszerűségét, hogy amint azt a neve is jelzi, karácsony környékén virágzik. Ezért aztán többen megpróbálták az ünnephez kapcsolni, egyesek látni vélik, hogy a virágai harangokhoz hasonlítanak, egy legenda szerint pedig egy brazil fiú imájában kérte az Urat, hogy küldjön neki valami jelet, ami a karácsonyra emlékeztetheti őt. Másnap az erdő fáin lévő kaktuszok virágba borultak.


A Fagyöngy a Karácsony egyik legszebb

dekorációja. A monda szerint szerencsét, békét és harmóniát is hoz az otthonokba. Nálunk mindig van ilyen…

A Borostyán az adventi koszorúk, ünnepi dekorációk kedvelt eleme. A növekedést szimbolizálja, régebben pedig úgy tartották, hogy távol tartja a rossz szerencsét és az ártó szellemeket.

Ünnepi hangulatot szeretnél varázsolni a lakásodban ezek a csodás növények szerencsét és áldást hozna számodra!

Áldott szent ünnepet kívánok Mindenkinek!

Lélekölelésem:

Asajah
spirituális tanácsadó-life coach (lélekfejlesztő)
tarot mester-jós
léleklátó médium
spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

 

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu