Fitten, egészségesen

Az immunrendszer erősítése egész évben fontos!

Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa, egy adott antigén hatására kialakuló, az esetleges fertőzés elleni védekezésben résztvevő sejtek, szövetek és szervek együttese. Ennek a szervrendszernek a működése az immunitásban nyilvánul meg. Ennek a szónak jelentése: védettség, mentesség.


Immunrendszert erősítő ételek:

Az egyik ilyen immunerősítő nem más, mint a bodza.
A bodzát évszázadok óta használják gyógyászati célokra. A bodza és kivonatai vírusellenes és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek, emellett ennek a növénynek kiemelkedően magas a flavonoidtartalma is. A bodzaszirup nagyon hatékony megfázás és influenza esetén, hiszen csökkenteni tudja a betegség időtartamát, és a tüneteket is enyhíteni képes.

A gomba rendszeres fogyasztásával is erősíthetjük az immunrendszert. A legnagyobb kedvencem!
A gomba gazdag forrása a szelénnek és a B-vitaminoknak, ezek a tápanyagok pedig aktívan részt vesznek az immunfunkciók megerősítésében. A gomba poliszacharidokban is bővelkedik, amelyek szintén fokozni tudják az immunrendszer működését.

A görögdinnyére is számíthatunk, ha az immunrendszer erősítése a célunk.
A gyümölcs gazdag forrása az A-vitaminnak, a C-vitaminnak, a B6-vitaminnak, a glutationnak, amelyek együttesen javítani tudják az immunfunkciókat.

A búzacsíra is rengeteg tápanyagot tartalmaz.
Például B-vitaminokat, cinket és E-vitamint, amelyek nagyban hozzájárulnak az immunrendszer működésének fokozásához. A búzacsíra tehát olyan tápanyagokat biztosít a szervezet számára, amelyek aktívan közreműködnek a sejtek károsodásának megelőzésében, illetve a károsodott sejtek kijavításában.

A spenót is kiváló.
Kiemelkedő a folát-, az A-vitamin, a C- vitamin-, a rost-, a magnézium- és vastartalma. Ezek a tápanyagok fokozni tudják az immunrendszer működését.

Az édesburgonya  is ajánlott.
Két antioxidáns vitamint is tartalmaz, A-vitamint és C-vitamint, amelyek elengedhetetlenek az immunrendszer számára és az egészséges bőr fenntartásához.

A brokkoli szintén sok tápanyagban bővelkedik és erősíti az immunrendszert.
Megtalálható benne a C-vitamin, a béta-karotin, a kálium, a magnézium, a cink és a vas is. B-vitaminokat is nagy mennyiségben tartalmaz, amelyek szintén aktívan megtámogatják az immunrendszert. Illetve egy másik tápanyagban, glutationban is bővelkedik, amely nem más, mint a szervezet egyik legfontosabb antioxidánsa.
Élj egészségesen – fogyassz adalékmentes, friss élelmiszereket! Szeretettel, léleköleléssel:

spirituális tanácsadó–lélekfejlesztő
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász
angyal- és gyászterapeuta

önismereti és párkapcsolati tanácsadó

Internetes weboldalam nyilvános a világhálón:
https://asajah.hu