Úttalan utakon…

Életünk valamennyi, kellemes és kellemetlen helyzetének kialakulását befolyásolja gondolkodásmódunk és érzelemvilágunk. Gondolataink teremtik az érzéseinket, majd az így létrejött érzések és benyomások alapján kezdünk élni. Ez nem ok arra, hogy hibáztassuk magunkat azokért a dolgokért, amelyek rosszul alakulnak az életünkben.
Felelősséget vállalni és szemrehányást tenni magunknak vagy másoknak nem egy és ugyanaz. A hibáztatás egyben lemondás erőnkről. A felelősség erőt ad ahhoz, hogy változásokat eszközöljünk az életünkben. Ha tudatosan vállaljuk a felelősséget, már nem pazaroljuk időnket holmi rajtunk kívül álló személy vagy dolog hibáztatására.
A felelősség abbéli képességünk, hogy megfeleljünk az adott helyzetnek. Mindig van választási lehetőségünk. Ez nem önmagunk vagy az életünkben adódó helyzetek megtagadását jelenti. Egyszerűen annyit tesz, hogy valaki kész elismerni:tetteivel maga is hozzájárult sorsa alakulásához.
A felelősség vállalása által kezünkben marad a változtatás joga. Feltehetjük magunkban: „Mit tehetnék, hogy változtassak a helyzeten?” Muszáj tudomásul vennünk, hogy mindnyájan személyes erővel bírunk, minden esetben. A többi már attól függ, ezt miként használjuk. – Louise L. Hay
Egy ismerősöm határtalan nagy feladatnak gondolja, hogy ha már saját életével nem mert szembenézni, – másokon segítsen. Ezt ő konkrétan úgy teszi, hogy beleszól ismerősei dolgába, utasítgat, rendez, manipulálgat. S persze teszi mindezt ‘szeretetnek’ álcázva – önmagát a nagy gondviselőnek ismerve el.  Nagy negatív karmát halmozott fel ezzel,  s hihetetlenül nagy blokkot – mert az égiek azt, amit elrontott másoknál, bizony mind beletették az ő életébe – hogy megértse, ami másé azt másnak kell felvállalnia. Ami pedig az övé ezt neki kell megoldani… De még így sem ért célba az üzenet… Mert most menekülőre fogva – méreggel, haraggal, dühvel és síró-rívó hisztériás akarattal nekivágott a nagy ismeretlennek – sodrásba téve önmagát –  ráadásul mindezt a  stabilitás évében.
Egy alapos tudat- és szívcsakra tisztítás, a megfelelő oldás, karma törlő energia elindítása szükséges lehetne nála. Hogy megértse a saját sorsát felvállalva, szembenézve a feladataival – az életét kellene ‘megélnie’ –  amire szerződött arra lenne lehetősége átélnie.
Téved, amikor úgy gondolja, hogy a helyes utat választotta…habár tévedéseink olykor a legjobb tanítóink lehetnek.
Ha például valaki azt képzeli, hogy ha külföldre költözik megoldódnak a sorsdolgai…amiket idehaza problémának kezelve elodázott egy jó időre, rossz nyomon jár. Mert nem így lesz. Aki nem oldja meg életfeladatait, ott ahol leszületett csak továbbviheti magával, teherként cipelne bárhová is menne. Ha nem ért véget a ‘karmád’ leszületési helyeddel, nem lehet jobb dolgot másutt, mert a sorsod ott van, ahol a feladatok sokasodnak. A megoldást nem a helyzet változtatás hozza.
A spirituális életfeladat  mindig megmutatja, hogy hol a gond benned, s hol vannak a blokkok, amik az elakadást adják. Mi az amit nem helyesen látsz, vagy nem látsz, nem akarsz meglátni, vagy nem mersz meglátni.
A magyarázat, az ok okozat gyakran nem kívül van, hanem bennünk. Mielőtt költözködnénk jobb, ha megkeressük…

Lélekölelésem:

Asajah
spirituális tanácsadó

Spirituális tanácsadás Hölgyeknek:
Útmutató tarot – Spirituális életfeladat
Sorsangyali lehívások – vezettetésre.