Az Élet négy törvénye


Az első azt mondja:
„Aki az életünkbe jön, az a megfelelő ember”; Vagyis senki sem véletlenül jön be az életünkbe, minden körülöttünk lévő ember, aki kapcsolatba kerül velünk, okkal van ott, hogy tanuljunk és fejlődjünk minden helyzetben.

A második törvény ezt mondja:
„Ami történik, az az egyetlen dolog, ami megtörténhetett.” Semmi, de semmi, semmi, ami velünk történik az életünkben, másképp is történhetett volna. Még a legjelentéktelenebb részletet sem.
Nincs olyan, hogy: „ha én ilyet tettem volna, akkor ilyesmi történt volna…”. Nem. Ami történt, az az egyetlen dolog, ami megtörténhetett, és ennek így kellett történnie, hogy megtanuljuk a leckét és továbblépjünk. Minden egyes szituáció, ami velünk történik az életünkben, tökéletes, bár elménk és egónk ellenáll, és nem akarja elfogadni.

A harmadik azt mondja:
„Bármikor kezdődik, itt a megfelelő idő.” Minden a megfelelő időben kezdődik, sem előtte, sem utána. Amikor készen állunk arra, hogy valami új kezdődjön az életünkben, akkor az elkezdődik.

És a negyedik és utolsó:
„Ha valami véget ér, akkor véget ér.” Pontosan úgy. Ha valami véget ért az életünkben, az a fejlődésünket szolgálja, ezért jobb, ha elhagyjuk, továbblépünk és már ezzel a tapasztalattal gazdagodva haladunk előre.

Azt hiszem, nem véletlenül olvasod ezt, ha ezek a szavak ma kerültek életünkbe; Ez azért van így, mert készek vagyunk megérteni, hogy egyetlen hópehely sem esik rossz helyre’. – Uriel-Luzbel Lilith Samael