Krizantém a részvét virága

Aranyvirág – ezt jelenti a krizantém szó.

A halottak napi, mindenszenteki időszak legnépszerűbb virága a krizantém.

Egy két apró trükk, hogy mit tegyél a temetőbe vitt vágott virágokkal: A vázát alaposan mosd ki és fertőtlenítsd, mielőtt beleteszed a virágokat. A virág gyorsan romlásnak indul a vázában megtelepedett baktériumok miatt. Cseppents bele egy kis tonikot vagy alkoholt, ami segíti a baktériumok elleni védekezést. Van, aki szerint a vízbe ejtett, réz tartalmú fémpénz is jó megoldást jelent a réz baktériumölő hatása miatt. A tápsótól pedig sokáig szép lesz a növény.

A tradicionális távol-keleti gyógyítás szerint a krizantém virág a máj és a tüdő meridiánjaira hat. A belőle főzött tea belsőleg fogyasztva ragyogóvá teszi a szemet, javítja a látást, méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, hűtő, altató hatással rendelkezik. Használható hőhullám esetén, májgyengeség okozta szédülésre, számítógép okozta szemfájdalom és látászavar jelentkezésekor. Külső alkalmazásban szemöblítőként kötőhártya-gyulladás, szemduzzanat esetén hatásos.

Sok nő megsértődik, ha egy őszi randevún „temetővirágot” kap, így hazánkban nem szerencsés krizantémmal szerelmet vallani. Annál is inkább, mivel a régi „virágnyelv szerint is az ajándékba adott krizantém üzenete: „csodálatos barát vagy”. A fehér virágú az igazságot, a sárga a mellőzött szerelmet, a vörös a szeretetet jelképezi… A vágott virág helyett a cserepes krizantémot kedvelem – ezen a hétvégén most az asztalon lesz a helye. Léleköleléssel:

 

spirituális tanácsadó-life coach
tarot mester-jós
léleklátó médium
spiritiszta-orákulum

energiagyógyász-angyalterapeuta

Internetes személyes weboldalam:
https://asajah.hu/