Minden típusú baleset speciális figyelmeztetést hordoz magában.

BALESETEK PSZICHOLÓGIÁJA A SPIRITUALITÁS TÜKRÉBEN.

“Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs “villamosbaleset”. Csak te vagy, s a villamos és a világrend.” – Márai Sándor

 A baleset rákényszerít a lassításra: elárulja, hol akadt el, mi az, amit rosszul csinál, illetve mi az, amivel nem akar szembesülni. Amikor egy negatív érzelem kibillent minket az egyensúlyunkból elakadások, blokkok keletkeznek, ezek később betegséggé írónak át a fizikai testre. A betegségtünetek midig arra figyelmeztetnek, hogy életmódunkon, hozzáállásunkon, felfogásunkon változtatni kell! Mert mit is jelent a baleset: “kicsúszott a lábam alól a talaj”, “elvesztettem az egyensúlyom”, “kizökkentem a kerékvágásból”, nem vagyok összhangban magammal.

Életéért és cselekedeteiért minden ember teljes felelősséggel tartozik. Ennek következményei az illető életkörülményeiben mutatkoznak meg. Egy balesetet öntudatlanul  mindig magunk idézünk elő, vagy kényszerítünk ki, a célból, hogy egy konkrét élményt megéljünk, az azt kiváltó energiát felszabadítsuk. Amint egy baleset elkezdünk elemezni és vizsgálni  hamarosan rájövünk a mögötte rejlő problémára is.
A baleset általában akkor következik be, amikor az ember nem hajlandó észrevenni, hogy nem jó irányba halad, nem azt teszi, amit kellene.

A baleset mindig egy üzenetet hordoz.
Megeshet, hogy elveszítjük az egyensúlyunkat vagy kicsúszik lábunk alól a talaj, elveszítjük az uralmunkat valami fölött, aminek következtében kizökkenünk a kerékvágásból. Máskor meg nem tudjuk tovább fékezni magunkat. A közlekedéshez hasonlóan az életben is kisodródhatunk az útról, árokba csúszhatunk, irányt téveszthetünk, kiröpülhetünk egy kanyarban vagy éppen koccanthatunk valakivel. Ha balesetet okoztam, mert képtelen voltam időben fékezni, ez arra utal, hogy életem bizonyos területein (szituációban, fejlődésben) oly vészesen begyorsultam, hogy önmagamat veszélyeztetem.

A baleset mindig figyelmeztet!
Sokaknál a baleset egy figyelmeztetés arra nézve, hogy meg kell tanulni elfogadni.a balesetben sérült testrész olyan üzenetet hordoz, melyet minden ki fel tud tárni magában, ha akar: elárulja, hol akadt el, mi az, amit rosszul csinál, illetve mi az, amivel nem akar szembesülni. A bal oldalunk a női, a jobb a férfi énünket hordozza – nemtől függetlenül. De felfoghatjuk úgy is, hogy a bal oldal a múltat és a lelkünket, a jobb a jövőt és a racionalitást képviseli.
Ha tehát a bal oldalunk sérül, akkor „nem jó helyre tettünk”, vagy feleslegesen cipelünk valamilyen terhet – pld. a múlt terheit.  A  jobb oldali sérülések pedig azt jelzik, hogy bár tudjuk, látjuk a dolgokat, mégsem cselekszünk helyesen. A csonttörés például arra figyelmeztet, hogy valamibe nagyon becsontosodtunk, megkeményedtünk, és ha ebből nem tudunk segítség nélkül kimászni, vagyis önként nem változtatunk ezen, akkor bizony a megoldatlan problémák fizikai síkon – törésben – törnek a felszínre.

Ahogy a tudat képes megbetegíteni a testet, ugyanúgy meg is tudja gyógyítani, ha megengedjük neki. A gondolat ereje is segíthet visszanyerni egészségüket – a Ilyenkor a blokkok feloldása javasolt – oldó energetikával segíthetek benne.
A betegség mindig megállít – befelé fordulásra, problémamegoldásra ad időt – hogy a továbblépés a pozitív irányba történhessen…

Asajah
spirituális tanácsadó – léleklátó médium
tarot mester-jós, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász – angyalterapeuta

 

Spirituális tanácsadás Hölgyeknek:
Sorsutak – Tarot – Oldás, blokkoldás.