Napjegyek elemei

A zodiákus csillagjegyei négy ősi elem alá tartoznak. Mindegyik elemnek – tűz, föld, levegő, víz – megvannak az egyéni tulajdonságai, melyek vonatkoznak az alá tartozó csillagjegyekre. Egy tüzes ember hideg-meleg érzéklet közül mindig azt választja, ami megfelelő hőfokon tartja testét-lelkét. A tüzes jegyek pozitív jegyek. Egy vizes ember környezet hangulataira, érzelmeire reagál elsősorban, és főleg érzelmeket ad vissza. A vizes jegyek negatív jegyek. Egy levegős ember szellemi, gondolati ingerekre reagál, és kapcsolatokat keres. A levegős jegyek pozitívak. Egy földies ember főleg a tapintási érzékleti benyomásokra reagál. Akkor hisz, ha megfogja, megfogható módon tapasztalja a dolgokat. A földjegyek negatív jegyek.


Tűz jegyűek:
A Kos, az Oroszlán és a Nyilas napjegyek.

A kolerikus jegyek valóban tüzesek, jellemzőjük a szenvedély, a meleg érzés és indulat, a gyorsan fellobbanó érzések, a köznapi értelemben vett tűz. Kiválóan alkalmas emberek úttörőmunkára, kezdeményező előretörésre, vezetésre, példamutatásra, bátrak és optimisták, viszont nem előnyük a kitartás, gondjaik lehetnek a monoton munkák felvállalásánál, a kitartással.

Levegő jegyűek: Az Ikrek, a Mérleg, a Vízöntő napjegyek.
A szangvnikus jegyek jellemzője a mozgékonyság, a könnyedség, a kötetlenség, a szerteágazó figyelem, s nagyon erősen kötődik hozzájuk az intellektus. Friss szellemmel kommunikálnak, igazi társasági emberek, képviselői a diplomáciának és médiának, alaptermészetük az intellektuális mozgás szeretete, de ha röghöz kötnénk őket, elillannának, mint a szél, hamar munkahelyet váltanának.

Föld jegyűek: A Bika, a Szűz és a Bak napjegyek.
A melankólikus jegyek jellemzője a biztonságigény, röghöz kötöttség, a lassúság, a kitartás és az állhatatosság, a hagyománytisztelet. Nagyon jó értéklátással rendelkező emberek, a materiális érdeklődés kiváló alap a befektetői, gazdálkodói karrierhez, stabil munkatársak és kiszámíthatóak, ellenben nem tudnak kockáztatni, elengedni, nehezen illeszkednek a gyorsan formálódó körülményekhez.

Víz jegyűek: A Rák, a Skorpió és a Halak napjegyek.
A flegmatikus jegyekhez köthető a leginkább az érzékenység, érzelem, a befogadás, a gondoskodás, valamint a bezárkózás. Nagyon mély lelkiséggel képesek empatikus munkakörök betöltésére, emberekkel való foglalkozásra, a környezet érzékelésének jó képességét üzleti területen is magukban hordozzák, azonban nem mindig sikerül függetleníteni magukat hangulataiktól, érzelmi azonosulásuktól.

Minden napjegyhez tartozik ásványi kő. A  napjegyek szerencsekristályait használhatjuk szerencsekőnek, gyógyító rezgéseikkel pedig betegségek leküzdésében is hasznos szerepet töltenek be. https://asajah.hu/gondolatok/napjegyek-szerencse-kristalyai.php

Ne felejtsük a teljes személyiség vizsgálatánál a teljes asztrológia képletet vesszük figyelembe. Tehát azt, hogy A Nap, a Hold, a Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter, az Uránusz, a Szaturnusz, a Neptunusz és a Plútó melyik napjegyben állt a születés pillanatában. Az aszcendens 28 és 35 éves kor között felülírja az eredeti napjegyet, avagy kiegészíti azt – tehát ezáltal a személyiség is változhat. Nőknél  párkapcsolati szempontból az vesszük mindig figyelembe, ahol a Holdja állt a születési képletében, az az eredeti női személyisége, ahogyan nőként él, reagál, kapcsolati kérdésekben. Tény és való, összetett személyiségek vagyunk, eredetiségünk utánozhatatlan. Ha többet szeretnél tudni önmagadról várlak egy sorselemzésre.

Szeretettel várom tanácsadásaimra a spirituális úton járó Hölgyeket!

Lélekölelésem:

 

Asajah

spirituális tanácsadó, tarot mester-jós
léleklátó médium, spiritiszta-orákulum
energiagyógyász-angyalterapeuta

Spirituális tanácsadás Hölgyeknek:
Sorselemzés- Tarot – Számmisztika – Csipetnyi asztrológia
Energetikai tisztítások
Angyalmágiák
Bejelentkezés, kapcsolat: délelőtt 10-től este 20-ig – hétvégén is!
Elérhetőségem: 06202782612
Budapest, Örs vezér tere – Asajah Stúdió
Messengeren és skypeon is elérhető vagyok – előre egyeztetés alapján.
Ezoterikus szakterületeim:
https://asajah.hu/ezovilag/spiritualis-tanacsadas-asajah-studio.php