Torokcsakra mandala

 

„Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat.” – Hioszi Tatiosz

A torokcsakra felelős az önfegyelemért és a kommunikációért.
A torokcsakra a beszéd, a kommunikáció és a hallás központja. A külső és belső hangok alapján tudjuk eldönteni, mit várnak tőlünk, és mit várunk el mi a külvilágtól. A torokcsakra szoros kapcsolatban áll az éhséggel és a szomjúsággal. A vágy, hogy kielégítsük szükségleteinket, azt jelképezi, hogy olyan dolgokkal töltsük fel magunkat, amelyek kitöltik a belső űrt. Szerveink közül a tüdő, a gége és a hangszálak tartoznak ehhez a csakrához. Ezért abban is szerepe van, hogyan tudunk énekelni, és nyelvileg kifejezni magunkat.

LEGYEN MEG A TE AKARATOD!

 

Testi problémák:
Asztma: Az asztmában szenvedőknek gyakran nincs elég terük az önkifejezésre, nem értik meg őket. A rohamokkal hívják fel magukra a figyelmet, így próbálnak kommunikálni környezetükkel.
Bronchitis: Ez a betegség a dohányosoknál gyakori. Sokan azért cigarettáznak, hogy elnyomják a beszédet. Köhögésbe menekülhetnek azok is, akik nem merik véleményüket kinyilvánítani.
Fülproblémák: A fülproblémák arra hívják fel a figyelmet, hogy nem hallgatunk sem belső hangunkra, sem mások véleményére.
Mandulagyulladás, torokfájás: Az elnyomott félelmekkel és a haraggal függ össze. A torokfájás minden típusánál foglalkoznunk kell a köldökcsakrával is.
Megfázás: A köhögés és a megfázás figyelmeztet arra, hogy kiürültünk, túl sokat adtunk magunkból.
Nyakfájdalmak: A kimondatlan, nyomasztó érzések, gondolatok okozzák.
Pajzsmirigyproblémák: Alulműködése a változásokkal szembeni ellenállást jelenti, túlműködése esetén pedig túl sok mindent szeretnénk egyszerre.
Rekedtség: A rekedtség esetén túl sok energiát adtunk le a torokcsakránkon keresztül, és keveset hallgatunk.
Sclerosis multiplex: Ez a betegség is a torokcsakra zavaraira vezethető vissza. A betegek állandóan visszafojtják érzelmeiket, nem tudják a frusztrációt, a haragot kifejezni.
Szájproblémák: A szájüreg és a gyomor bajai az érintettben rekedt agresszióra utalnak. A gyomorból jövő szájszag távolságot teremt, ezért ilyenkor meg kell vizsgálnunk, valóban szükségünk van-e egy kis távolságtartásra.
Tüdőproblémák: Hosszú távon károsítja a torokcsakrát, ha úgy érezzük, nem jutunk elég szabadsághoz. A tüdő így nem kap elég életenergiát.

 

Hangolódjunk minden szinten!
Szeretettel ajánlom ezt a csodálatos csakrahangoló zenét.

https://www.youtube.com/watch?v=qdzc6OnjEXY&t=24711s

Vigyázzunk a szavainkkal!
A torokcsakra betegségei az önkifejezéssel és gondolataink kifejezésével vannak összefüggésben. A csakra zavarával küszködők nehezen engedik el régi gondolataikat, megakadályozva ezzel az újabbak megszületését. Ennek eredménye a gyakori szabadkozás, mogorvaság és rosszkedvűség. Ha a tettekre és az érzelmekre intellektuális magyarázatokat keresünk, elveszíthetjük rugalmasságunkat. Az érzelmek elfojtása, ki nem mondása is komoly gondot okozhat; de a negatív kimondott méreg-szavak nagyot rombolhatnak. Rontó erejük önsors, illetve átok-rontást indíthat be, amely karmakörként mindig visszatalál a feladójához.

 

A Torok csakrát Michael Arkangyal hangolja, tisztítja és harmonizálja. Illóolajok közül az  eukaliptuszt, a fenyőt, a zsályát, a gerániumot, a levendulát, és a rózsaolajat ajánlom. Aktiváló kristályai pedig az Amazonit, a Türkiz és minden kék kő.

 

Általános tanácsok a torokcsakra működésének optimalizálásához:
Énekelj, olvass hangosan és mesélj másoknak.
Fejezd ki érzéseidet.
Vezess naplót.
Hordj gyakran világoskék ruhát.
Aludj világoskék ágyneműben.
Böjtölj.
Kiabálj terápiás céllal.

Tarot megfelelője: a Halál, az Ördög, a Mérték.
Pozitív megerősítés: Hitelesen,  őszintén fejezem ki magam.

 

Asajah
spirituális tanácsadó

 

Spirituális tanácsadás Hölgyeknek:
Útmutató tarot
Energetikai blokkoldások – csakrahangolások